Gemeente Lisse

Praat mee over de bezuinigingen

Ondanks de bezuinigingen blijven de lokale lasten in Lisse laag.

De gemeente Lisse gaat bezuinigen. Bent u benieuwd naar de bezuinigingsvoorstellen waar de raad eind juni over beslist? Wilt u meepraten of heeft u zelf een bezuinigingsidee voor de gemeente? Reageer dan via ons forum. De raad neemt alle reacties mee in zijn overwegingen.

Ook de gemeente Lisse moet bezuinigen en wel 1,7 miljoen euro de komende jaren. Op 30 juni bespreekt de gemeenteraad de kadernota. In deze kadernota staan de definitieve bezuinigingen. Door uw mening te geven helpt u de gemeenteraad om te kiezen tussen de verschillende bezuinigingsvoorstellen.

Bezuinigingsvoorstellen

Lisse heeft de bezuinigingen verdeeld over vier categorieën, die samen ruim 2 miljoen euro moeten opleveren. Interessant voor inwoners is de categorie waarin geplande uitgaven opnieuw worden bekeken. Alle bezuinigingsvoorstellen staan in de nota bezuinigingen en de bijlagen.

Meepraten op het forum

Op het forum hebben wij alle voorstellen voor uw gemak verdeeld over zeven thema's, die samen de uitgaven van de gemeente vormen. Per thema ziet u waar we op willen bezuinigen en waarop niet. Graag horen wij van u wat u van de voorstellen vindt. Per thema kunt u een reactie geven en/of ingaan op de reacties van anderen. Heeft u zelf een voorstel voor een bezuiniging? Dan horen wij die ook graag. Alvast dank voor uw bijdrage!