Gemeente Reimerswaal


Rijvaardigheidscursus 55+

¿

Jong blijven in het verkeer

Seniorenraad Reimerswaal biedt, in samenwerking met gemeente Reimerswaal, 55-plussers de mogelijkheid hun rijvaardigheid op te frissen. Deze opfriscursus rijvaardigheid bestaat uit verschillende onderdelen. Onderdelen van de cursus zijn: de theorie van de verkeersregels, een ogentest, een gehoortest en een reactiesnelheidtest. Ook wordt er aandacht besteed aan `Beter bewegen voor Ouderen' door Sport Zeeland. Dit deel van de cursus vindt plaats op donderdag 30 juni 2011 in `Ons Dorpshuis' te Kruiningen en zal de hele dag in beslag nemen. Voor een lunch wordt gezorgd.

Verder rijden de cursisten in hun eigen auto met een erkende rijinstructeur. Hierna krijgen de cursisten advies over hun rijvaardigheid. Dit deel van de cursus wordt over verschillende dagen verspreid en als cursist wordt u op een van de dagen ingedeeld. Dit onderdeel vindt plaats op 4, 5 en 6 juli 2011. De rijvaardigheidsrit is geen rijexamen en heeft dus geen gevolgen voor het rijbewijs.

Naast een leerzame cursus is het ook een gezellige cursus. Op een plezierige manier wordt uw kennis van de verkeersregels weer bijgespijkerd.
De kosten bedragen EUR 20,- per persoon voor het gehele pakket (dus niet per dag), te voldoen bij aanvang van de eerste cursusdag. Belangstellenden kunnen zich - graag zo snel mogelijk - aanmelden tot uiterlijk 10 juni 2011 bij mevrouw Ingrid Brilleman van de gemeente Reimerswaal. Het precieze programma en aanvullende informatie ontvangt u na inschrijving.

Gemeente Reimerswaal, ter attentie van Ingrid Brilleman, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen, telefoon 0113 - 395218, e-mail: i.brilleman@reimerswaal.nl