Arriva


OV-chipkaart vervangt op 30 juni de strippenkaart in Oost Nederland

Op 30 juni komt er een eind aan het tijdperk van de strippenkaart in Oost-Nederland, de provincies Flevoland, Gelderland, Overijssel, inclusief de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de Regio Twente.

Dat heeft minister Schultz - van Haegen van Infrastructuur en Milieu begin deze maand besloten. De strippenkaart, ingevoerd in 1980, wordt vervangen door de OV-chipkaart. In samenwerking met de vervoerders Connexxion en Syntus in Oost Nederland, adviseren wij u om de komende weken uw strippenkaarten op te maken omdat u deze na 30 juni niet meer kunt gebruiken.

Vanaf 20 juni 2011 wordt de strippenkaart niet meer verkocht. Ook in de provincies Friesland en Noord-Holland wordt de strippenkaart per 30 juni afgeschaft.

De OV-chipkaart kunt u in bijna alle bussen en vrijwel alle treinen in Oost-Nederland gebruiken. De OV-chipkaart die de meeste voordelen biedt is de persoonlijke OV-chipkaart. Met deze kaart hebben bijvoorbeeld 65-plussers en kinderen automatisch korting, kan er gekozen worden voor automatisch opladen en kan de OV-chipkaart geblokkeerd worden bij verlies of diefstal. Ook het product `Dalkorting Oost', waar inmiddels al meer dan 50.000 mensen gebruik van maken, is een reisproduct dat u kunt opladen op uw persoonlijke OV-chipkaart. Hiermee ontvangt u doordeweeks na 9.00 uur en in het weekend 20 procent korting op uw reis. Dit reisproduct kost EUR 7,50 per jaar.

De meeste reizigers kiezen ervoor om hun persoonlijke OV-chipkaart aan te vragen via internet (www.ov-chipkaart.nl). Als u niet beschikt over internet, dan kunt u via onze klantenservice een aanvraagformulier toegestuurd krijgen.
Huidige abonnementen
Reist u met een abonnement in de vorm van een plastic pasje dan verandert er nog niets, u kunt na 30 juni gewoon blijven reizen met hun huidige abonnement. Op den duur zullen alle losse abonnementen vervangen worden door de OV-chipkaart.

Altijd in- en uitchecken, ook voor studenten
Het reizen met de OV-chipkaart gaat eenvoudig door in te checken bij het instappen en uit te checken op uw eindbestemming. Dit geldt voortaan ook voor studenten. Vanaf 1 juni 2011 kan het studentenreisproduct op elke persoonlijke OV-chipkaart geladen worden. Als u studeert ontvangt u dus geen aparte Studenten-OV-chipkaart meer maar dient u zelf een persoonlijke OV-chipkaart aan te schaffen waar u vervolgens het reisproduct oplaadt.

Campagne: `Dag Strippenkaart'
Begin juni start een gezamenlijke campagne voor Oost-Nederland onder de noemer `Dag strippenkaart'. Tijdens de campagne wijzen wij u op het einde van het strippenkaarttijdperk vanaf 30 juni 2011. Binnenkort leest u hier meer over op deze website.
Geschreven op 01 januari 1970