Gemeente Almere

Voorlichtingscampagne afschaffing strippenkaart van start

31-05-2011

Deze week gaat een grote voorlichtingscampagne van start om de inwoners van Almere erop te attenderen dat op donderdag 30 juni de strippenkaart in Almere verdwijnt.

Strippenkaarten opmaken

Met de voorlichtingscampagne willen de gemeente en Connexxion ervoor zorgen dat de inwoners van Almere hun strippenkaarten op tijd opmaken en dat zij op 30 juni niet voor verrassingen komen te staan. Strippenkaarten kunnen namelijk niet worden omgewisseld voor geld of voor andere vervoerbewijzen.

Vanaf donderdag 30 juni kan in de stads- en streekbussen in Almere alleen nog met een OV-chipkaart, een Maxx-meerreizenkaart of een los kaartje van de chauffeur worden gereisd.

Advertenties in de lokale kranten, posters in bussen, bushokjes en elders op straat maken deel uit van de campagne in Almere. Medio juni zal een informatieteam van Connexxion een aantal dagdelen aanwezig zijn op de weekmarkten en ook is er een kortingsaktie. Alle inwoners van Almere kunnen nog tot 15 juli een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen voor EUR 1,50 (in plaats van EUR 7,50). Meer informatie is te vinden op www.connexxion.nl.

Op 30 juni verdwijnt de strippenkaart in heel Flevoland en ook in de provincies Friesland, Overijssel, Gelderland, Noord-Holland, de stadsregio Arnhem-Nijmegen en de regio Twente. In Amsterdam en geheel Zuid-Holland kan nu al niet meer worden gereisd met de strippenkaart in het openbaar vervoer.
ov-kaart actie