Socialistische Partij

Invoering ov-chipkaart op 30 juni moet beter

31-05-2011 * De SP in Provinciale Staten wil dat Gedeputeerde Staten de Noord-Hollandse busreiziger beter informeren over het afschaffen van het gebruik van de strippenkaart op 30 juni 2011. Wij willen ook dat de provincie de actie om met korting een ov-chipkaart aan te kunnen schaffen klantvriendelijker invult.

Gedeputeerde Staten hebben besloten dat er vanaf 30 juni in de hele provincie niet meer met de strippenkaart gereisd kan worden. De SP vindt dit onverstandig. Er bestaan in Noord-Holland nog veel problemen met de ov-chipkaart. De SP vindt dat zolang deze problemen niet opgelost zijn, de ov-chipkaart niet mag worden ingevoerd als het enige geldige vervoerbewijs.

Nu de ov-chipkaart toch wordt ingevoerd, wil de SP dat de provincie de busreizigers goed informeert. Reizigers kunnen van de provincie geen geld terug krijgen voor ongebruikte strippen. SP-fractievoorzitter Remine Alberts: "Daarom moeten Gedeputeerde Staten duidelijk maken dat strippenkaarten voor 30 juni opgemaakt moeten worden".

De SP vindt dat inwoners van dorpen in het gebied van de stadsregio - zoals Cruquius - die vanaf 30 juni ook verplicht aan de ov-chipkaart moeten, óók aanspraak kunnen maken op de korting van zes euro die de provincie geeft bij aanschaf van een ov-chipkaart. De provincie moet, in verband met de privacy, de korting niet alleen verstrekken bij aankoop van een persoonlijke ov-chipkaart maar ook bij een anonieme ov-chipkaart.

De SP heeft het college in schriftelijke vragen opgeroepen om verbeteringen aan te brengen.