Gemeente Oirschot

Openbare raadsbijeenkomst op 30 juni

Op donderdag 30 juni vindt de volgende openbare bijeenkomst van de raad plaats

Â

à Besluitvormende raadsvergadering

Openbare vergadering van de raad op donderdag 30 juni om 17.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Oirschot

Â

Behandeld worden o.a.

A: Geen discussie verwacht tot besluitvorming:


---

Â

B: Discussie verwacht tot besluitvorming


1. Doorbreking voorbereidingsbesluit intensieve veehouderij voor bouwaanvraag Heikant 2


2. Burap mei 2011


3. Oirschot in balans: ombuigingen 2012 - 2015

Â

Â

Â

Inspreekrecht

Na de opening van de raadsvergadering kunnen aanwezige burgers gedurende maximaal dertig minuten te woord voeren over de geagendeerde onderwerpen. Degene die van dit spreekrecht gebruik willen maken, moet dit minimaal 48 uur voor aanvang van de vergadering bij de griffier aanvragen met vermelding van het onderwerp waarover hij het woord wil voeren. Elke spreker krijgt maximaal 5 minuten het woord, afhankelijk van het aantal sprekers.

Â

Â

Â

à Samenvatting opiniërende Raadsbijeenkomst 7 juni over de Glastuinbouw

Mening van

CDA

Is blij met de opkomst en discussie. Heeft behoefte aan duidelijkheid voor tuinders en omwonenden.

DV

Wil dat de financiële haalbaarheid aan de voorkant van het proces een rol speelt. Vraagt om voortvarendheid als de tuinders aan de gang willen. Noemt de A58 als aandachtspunt. Oppert als denkrichting om voor de duidelijkheid van omwonenden aan de voorkant een termijn te stellen waarbinnen realisatie aan de gang moet zijn.

VVD

Er is behoefte aan een einde aan onzekerheid over de ontwikkeling. Het zoeken naar een andere locatie draagt hier niet aan bij. De groene inpassing is een belangrijk issue. Graag benoemen wat er gebeurt als overeengekomen inpassing niet wordt uitgevoerd.

D66

Acht het gebied geschikt voor glastuinbouw, bij voorkeur voor Oirschotse ondernemers.

Plaatst vraagtekens bij de economische haalbaarheid.

DGM

Kan onder de in het voorstel geschetste voorwaarden instemmen met het doorgroeigebied. Daarnaast de vraag om te kijken naar de mogelijkheid om ook een andere tuinder in te plaatsen, alsmede naar een andere logistiek gunstigere locatie.

PvdA

Vindt het geen goede locatie voor glastuinbouwontwikkeling. Plaatst vraagtekens bij de financiële haalbaarheid. Heeft behoefte aan duidelijkheid over wel of geen glastuinbouwontwikkeling

Â

Conclusie voorzitter

Â

Alle partijen pleiten voor helderheid en duidelijkheid over de glastuinbouwontwikkeling in het gebied. Ook duidelijkheid over de woning van de familie Vennix wordt genoemd als belangrijk punt. Er worden door een aantal partijen vraagtekens gezet bij de financiële haalbaarheid. Communicatie met alle betrokken partijen is belangrijk. Het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid moet niet leiden tot een open einde / onzekerheid in de tijd. Een kwalitatieve landschappelijke inpassing is belangrijk.

Â

Â

Voor verdere informatie of vragen kun u zich wenden tot de griffier, Han Struijs, 06-48136957 of h.struijs@oirschot.nl

Â

Â