Diergaarde Blijdorp


---

Steek je poot uit voor Blijdorp: adopteer een dier! 20-06-2011
Op donderdag 30 juni presenteert Diergaarde Blijdorp haar nieuwe sponsorplan aan het bedrijfsleven op een speciale bijeenkomst in de dierentuin en wordt een bezoek gebracht aan een aantal te adopteren dieren. Het betreft zowel kleine als grote dieren, van rotseekhoorntje tot beroemdheden als olifant Irma of gorilla Bokito. Bedrijven (midden- en kleinbedrijf) zijn uitgenodigd om de Diergaarde te steunen door de 'adoptie' van een dier naar keuze. Het belooft een bijzondere happening te worden...

Oud-wethouder en Rotterdamse ondernemer Hans Vervat steekt zijn nek uit voor Blijdorp en is uiteraard van de partij. De dieren zullen natuurlijk niets van een eventuele adoptie merken. Qua huisvesting en verzorging blijft voor hen alles hetzelfde. Maar met de adoptie van een dier steun je Diergaarde Blijdorp en daartegenover staat een aantal leuke tegenprestaties. Op 30 juni wordt de inhoud van het adoptieprogramma uitgelegd.

Op deze manier probeert de Diergaarde extra inkomsten te verwerven. Dit is noodzakelijk, omdat de gemeente Rotterdam heeft besloten de jaarlijkse financiële bijdrage aan Diergaarde Blijdorp in vijf jaar tijd af te bouwen van 4,5 miljoen euro tot 800.000 euro. Het voortbestaan van de Diergaarde in de huidige vorm komt hiermee in gevaar. De inkomsten van bezoekers en de zakelijke evenementen alleen zijn onvoldoende om de Diergaarde te onderhouden, te blijven vernieuwen en de ideële doelstellingen van de 'Stichting Koninklijke Rotterdamse Diergaarde' overeind te houden.

Dit jaar is het in Blijdorp geboren ijsbeertje al geadopteerd door Vicks. Onderdeel van deze samenwerking is dat de sponsor zijn naam aan het ijsbeertje mag verbinden.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich deze week nog aanmelden voor de bijeenkomst van 30 juni via www.diergaardeblijdorp.nl/steekjepootuit

Ook Bokito kan binnenkort worden geadopteerd. Hij zal er zelf niets van merken, maar het adoptiegeld wordt o.a. besteed aan zijn verzorging en huisvesting.