Gemeente Halderberge


KvK en gemeenten organiseren avond op donderdag 30 juni in Oud Gastel

Halderbergse en Steenbergse starters klaargestoomd voor succes

Het beginnen van een eigen zaak in de gemeente Halderberge zit in de lift. Zo zijn er vorig jaar bijna 170 ondernemers voor zichzelf begonnen in die gemeente. Een groei met maarliefst 33% ten opzichte van het jaar ervoor. Toch blijkt dat de helft van de jonge ondernemers binnen vijf jaar er de brui aan geeft door gebrek aan succes. Daarom organiseren de Kamer van Koophandel en de gemeenten op donderdag 30 juni de bijeenkomst `Starten met succes in Halderberge-Steenbergen' in 't Veerhuis in Oud Gastel.

Ondernemers willen natuurlijk succesvol zijn en geld verdienen. Vooral een eigen bedrijf in de persoonlijke dienstverlening en de detailhandel (webwinkels) in Halderberge en Steenbergen zijn erg in trek. Maar er komt veel om de hoek kijken om van een eigen zaak een succes te maken. Daarom ondersteunen de gemeenten en de Kamer van Koophandel ondernemers in de dop en net gestarte ondernemers met deze gratis bijeenkomst. Tijdens deze avond worden, naast het huidige ondernemersklimaat, de kansen in Halderberge en Steenbergen in beeld gebracht. Ook staan er verschillende ervaren ondernemers uit beide gemeenten op het programma. Naast Harry Vlamings van Vlamings Agro Group vertellen Henk Strootman van Strootman Group en Marion Hoogers van All Art design over het succes, maar ook de valkuilen van hun eigen bedrijf. Verder komen onderwerpen aan bod waar een startende ondernemer mee te maken krijgt, zoals financiering, verzekeringen, belastingen en marketing. Verschillende vakspecialisten uit beide gemeenten staan klaar om in te gaan op persoonlijke vragen als Heb ik een goed product? Waar zitten mijn concurrenten? Wat is een goede locatie voor mijn bedrijf? en, niet te vergeten...Hoe kom ik aan klanten?

Op de avond zijn verschillende organisaties aanwezig die de ondernemer verder helpen, zoals Rabobank, Belastingdienst, BDO, YourCode en Borchwerf II.

De bijeenkomst in `t Veerhuis in Oud Gastel begint om 17.00 uur en duurt tot 22.00 uur.
Ondernemers die plannen hebben om een eigen zaak te beginnen in de gemeenten Halderberge en Steenbergen of net gestarte ondernemers in die gemeenten kunnen zich voor deze gratis bijeenkomst aanmelden op www.kvk.nl/startoudgastel.