Gemeente 's-Hertogenbosch

22-06-2011
Op 30 juni barst de Parade van de energie!

Bossche Energiemarkt

Op donderdag 30 juni a.s. vindt op de Parade de Energiemarkt van de gemeente 's-Hertogenbosch plaats. Van 15.00 tot 21.00 uur vindt u hier volop informatie over energiebesparing in uw woning. Ook is er aandacht voor duurzame energie, zoals zonnepanelen en zonneboilers. Kom naar de Energiemarkt en neem een gloeilamp mee. U kunt hem gratis inruilen voor een LED-lamp (zolang de voorraad strekt).

Ruim dertig bedrijven en organisaties uit de regio 's-Hertogenbosch staan op de Energiemarkt. Ze geven onder meer informatie over woningisolatie en duurzaam verwarmen. Verder ziet u er aansprekende technieken zoals een kachel op biobrandstoffen en een deurbel op zonne-energie. En in het Energiehuis kunt u de nieuwste technieken in werking zien.

Bossche Energie Subsidie
Uiteraard is de gemeente 's-Hertogenbosch ook op de Energiemarkt aanwezig. Hier kunt u onder meer terecht voor alle informatie over de Bossche Energie Subsidie (BES). Met de BES betaalt de gemeente tot de helft mee aan de isolatie van uw woning!

Paleiskwartier Elektrisch
Er is op de Energiemarkt ook aandacht voor elektrisch vervoer. Zo zijn er vier elektrische auto's aanwezig, waaronder een elektrische sportauto (Tesla). Er is een mogelijkheid voor belangstellenden om hierin een kort ritje te maken. De auto's zijn onderdeel van het project Paleiskwartier Elektrisch. Dit is een elektrisch deelauto project van een aantal bedrijven in het Paleiskwartier. Op donderdag 30 juni om 15.30 uur geven gedeputeerde Bert Pauli en wethouder Bart Eigeman het startschot voor dit project.

Programma
Naast de Energiemarkt is er nog meer te doen en te beleven op de 30 juni op de Parade:

* 13.00 - 21.00 uur: sustainability dance floor: een dansvloer die energie opwekt. Als er tenminste flink op wordt gedanst!
* 14.00 - 16.30 uur: huis-, tuin- en keukengroen moet je doen: op het podium van Greenstage presenteert Hans Tervoort op speelse wijze tips om thuis duurzaam te leven. Het publiek wordt daarbij betrokken én kan prijzen winnen!

* 17.00 - 17.30 uur: debat onder leiding van Laurens van Voorst over de (on)mogelijkheden van duurzame en maatschappelijk verantwoorde evenementen. Deelnemers aan het debat zijn Bart Eigeman, leden van het Bosch Energie Convenant, Communicatieclub 073, ondernemers, studenten en iedereen die in de buurt is en mee wil praten.

Hier vindt u meer informatie en het volledige programma.

Greenstage
De Energiemarkt vindt plaats onder de paraplu van Greenstage. Greenstage is een pilot voor de organisatie van duurzame en maatschappelijk verantwoorde evenementen. Zie voor meer informatie www.green-stage.nl.