Rijksvoorlichtingsdienst

Marinedagen 2011 Voortvarend naar de toekomst

Voor pers is er op donderdag 30 juni een speciale Marinedagen 'kick-off' bijeenkomst aan boord van het nieuwste marineschip Holland met unieke fotomomenten.

Donderdag 30 juni landt de maritieme helikopter NH90 voor de eerste keer op het nieuwste marineschip Holland. Wij bieden u de mogelijkheid om dit moment bij te wonen als kick-off van de Marinedagen. Passend bij het thema 'voortvarend naar de toekomst' kunt u ook de Oceangoing Patrol Vessel (OPV) Holland bekijken en vragen stellen aan haar bemanning. Een vaartocht met de FRISC mag, gezien het thema, natuurlijk niet ontbreken. De FRISC zit nu nog in de ontwikkelingsfase, maar gaat na oplevering onder andere vanaf de OPV's boardings uitvoeren.

Programma kick-off*

08.30 ontvangst en uitleg thema 'Toekomst van de marine'

09.00 korte rondleiding aan boord/ individuele wensen

09.30 landing NH-90 op helidek Holland, mogelijkheid om vlieger te interviewen

10.00 vaartocht aan boord van een FRISC (incl. opnames vanaf ander vaartuig)


*Tijden zijn indicatief. Na aanmelding wordt u op de hoogte gehouden van tijdswijzigingen. Aanmelden kan via f.frinks@mindef.nl.

Optioneel:

Bijwonen officiële opening Veteranendag (10.30)

Dag van de Techniek bezoeken

Demonstraties (14.00 -16.00)

Oud en 'nieuw'

Op donderdag 30 juni stroomt de marinehaven alvast vol met ruim 8000 veteranen en begeleiders. Deze veteranendag gaat traditiegetrouw vooraf aan de Marinedagen en is bedoeld om de oudgedienden te eren. Naast het ophalen van herinneringen, maken de oud-militairen en hun familieleden ook kennis met de marine anno 2011. De veteranen worden deze dag vergezeld door 1200 leerlingen uit de Noordkop die het marineterrein bezoeken in het kader van de 'Dag van de Techniek'. Hoewel zij aparte dagprogramma's doorlopen, aanschouwen zij gezamenlijk de demonstraties die gepland staan tussen 14.00 en 16.00.

Marinedagen

De marine is en blijft een voortvarende organisatie. Zij zet zich daadkrachtig in als één team van vloot en mariniers. Voor vrede en veiligheid op en vanuit zee. Ver weg en dicht bij huis. Tijdens de Marinedagen op 1, 2 en 3 juli in Den Helder demonstreert de marine hoe zij haar taken vervult, nu en in de toekomst.

Noot voor redacties (