Nieuwe Single Hermes House Band: "Elke keer als jij me aankijkt"

Persbericht van Xplo Music B.V.

Op 30 juni verschijnt de nieuwe single van de Hermes House Band. Zanger Marek Kruszel schreef de tekst op een melodie die hij tijdens zijn vakantie in Spanje hoorde waarna de Rotterdamse studenten het geheel in een aanstekelijk nieuw jasje staken. Kortom, een heerlijke zomerplaat met een stevig randje.

De jongste lichting van de steeds wisselende Hermes House Band heeft veel energie en inspiratie gehaald uit de viering van het 25-jarig bestaan. "Het blijft natuurlijk altijd een sport om de geweldige successen van onze voorgangers in binnen- en buitenland te evenaren. Maar met deze plaat zou dat zomaar kunnen lukken. Op onze optredens in het land reageren de mensen in ieder geval superenthousiast dus wat ons betreft is nu de rest van Nederland aan de beurt", aldus Marek.

Het feest rond het 25-jarig bestaan van de band heeft de jongste lichting van de Hermes House Band veel energie en inspiratie gegeven. Nog nauwelijks bekomen van het "CLASSIC" CD/DVD project, waarbij alle bandleden uit de lange geschiedenis van de band optraden met een klassiek orkest in het Nieuwe Luxor, zijn de jonge bandleden aan een nieuwe uitdaging begonnen: Het halen van de top van Nederlandse hitlijsten.

Het nummer is onder bezielende leiding van Mark Snijders, (o.a. Hermes House Band International) en Sander van Herk (o.a. Het Goede Doel) opgenomen in de Stustustudio in Loenen aan de Vecht.

Komende maanden tourt de Hermes House Band met nieuw repertoire door heel Nederland. Sophie, Jorien, Marek en de rest van de 10-koppige band bruisen van enthousiasme en maken er weer een groot feest van.

De Hermes House Band is terug van nooit weggeweest!

"Elke keer als jij me aankijkt" is vanaf 30 juni als download verkrijgbaar op iTunes.
en op CD-single via de webshop van de band (limited edition)

www.facebook.com/hermeshousebandNL
www.hermeshouseband.nl
www.youtube.com/hermeshouseband25

Achtergrondinformatie:

Nog steeds genieten jaarlijks tienduizenden mensen van de spetterende optredens die steevast ontaarden in een groot feest. Niet in de laatste plaats omdat de muzikanten zelf zoveel plezier hebben in wat ze doen, en dat enthousiasme als geen ander weten over te brengen op hun publiek. Dit jaar speelt de band oa in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Denemarken.

In 1984 besloot een groep studenten van Het Rotterdamsch Studenten Corps een band op te richten. Sociëteit Hermes kreeg zo een eigen huisband. Al snel ontstond er bij andere studenten-verenigingen belangstelling voor hun optredens. Overal wilde men dé studentenband van Nederland hebben om hun partij tot een echt knallend feest te maken. Na verloop van tijd kwamen de artiesten er achter dat er wat serieuzer gestudeerd moest gaan worden en werd het systeem van de wisselende bezetting geboren: als een bandlid afstudeert of aan het werk gaat, zoekt hij of zij een opvolger.

In 1994 behaalde de Hermes House Band de nummer 1 positie in de Nederlandse top 40 met hun interpretatie van 'I Will Survive'. Het bekende 'lalala'-lijntje wordt nog steeds luidkeels meegezongen tijdens optredens en is uitgegroeid tot een supporterslied bij uiteenlopende sport evenementen.

Toen er eind jaren negentig ook hitnoteringen in het buitenland volgden werd er een tweede, niet van bezetting wisselende, Hermes House Band opgericht, die hier in Nederland de HHB international genoemd wordt. Deze band speelt overal ter wereld, behalve in Nederland. Een langdurige internationale carrière volgde, met diverse Top 10 hits in o.a. Duitsland, Frankrijk, Engeland, Australië, Azië, Mexico en Zuid Afrika. Op 31 december 2010 jongstleden speelde de HHB international voor een miljoen mensen bij de Brandenburger Tor in Berlijn. Beide bands bestaan nog steeds zij aan zij.

De Hermes House Band is naast een feestband ook een gezelschap waarin de muzikanten zich kunnen ontwikkelen op het creatieve vlak. Een groot aantal HHB muzikanten vervolgde zijn weg binnen de muziekindustrie. Naast de HHB-international is het bekendste voorbeeld hiervan oud-HHB zanger Jaap Reesema, die in de zomer van 2010 landelijke bekendheid kreeg als winnaar van X-factor.

Vorig jaar vierde de Hermes House Band het 25-jarig bestaan in het Nieuwe Luxor: "HHB Classic" was een unieke combinatie van de ultieme feestband met de klassieke instrumenten van het orkest Het Rotterdam Ensemble. Alle huidige en oud-Hermes House Bandleden én de HHB International waren van de partij om iedereen die het wilde weten er nog maar eens goed aan te herinneren: de Hermes House Band is alive and kicking!

Een groot gedeelte van de opbrengsten van de successen wordt beheerd door een vereniging van oud bandleden. Zij besteden dit geld oa aan goede doelen. Zo is er een instrumentenfonds, is er een muziekschool in Kenia gesticht, een muziekschool en instrumenten voor dak en thuisloze jongeren in Rotterdam, een muziekschool in Suriname opgericht en wordt War Child ondersteund.

Hermes House Band CLASSIC live is op CD/DVD verkrijgbaar. De single "ELKE KEER ALS JIJ ME AANKIJKT" is vanaf 30 juni 2011 verkrijgbaar op I-tunes

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.hermeshouseband.nl



Razende Robot Reporter