Aankondiging persconferentie commissie Meijdam (OV-chipkaart)

Persbericht van Ministerie van Infrastructuur en

Milieu
De voorzitter Henry Meijdam zal op donderdag 30 juni om 09.30 uur het advies over een aantal OV-chipkaartvraagstukken presenteren en het rapport daarna aanbieden aan mevrouw Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus,de minister van Infrastructuur en Milieu.

Plaats persconferentie: vergadercentrum 7AM, Buitenhof 47 , 2513 AH Den Haag.
Tijdstip: donderdag 30 juni tijdstip 09.30 uur
AANMELDEN: Indien u zich aanmeld. verstrekken wij vooraf digitaal het advies om 08.00 uur 's ochtends op donderdag 30 juni. U kunt zich melden bij info@mariahenneman.nl

(De entree van 7AM zit op het Buitenhof tussen de restaurants Vapiano en Chin Chin, waar ook de ingang is van de Israëlische Ambassade)

De commissie Meijdam, officieel de Commissie Permanente Structuur en Dubbel opstaptarief in de treinrailketen, is op 2 november 2010 geïnstalleerd en heeft tot taak om bevindingen en aanbevelingen te rapporteren aan de Minister van Infrastructuur en Milieu over vier vragen:

1. Welke permanente structuur biedt een krachtige coördinatie en effectieve en efficiënte besluitvorming op die terreinen van de OV-chipkaart, die het niveau van individuele concessies overstijgen? 2. Wat is de omvang van het probleem van het dubbel opstaptarief in de treinrailketen? Draag op basis van het feitenonderzoek indien noodzakelijk aanbevelingen aan voor een structurele oplossing voor dit dubbel opstaptarief.
3. In hoeverre is 'Single Check-in, Check-uit' in de treinrailketen een voor de reiziger, een bestuurlijk, een financieel-economisch en bedrijfsmatig gewenste methode om de mogelijke verwarring, die bij de reiziger kan ontstaan bij het overstappen op treinstations met meerdere treinvervoerders, te voorkomen. De commissie zal de resultaten van de studie 'Single Check-in, Check-uit in de treinrailketen' en de begeleidende brief bij die studie (kenmerk dir.58/FLX/MB d.d. 27 augustus 2010) als uitgangspunt nemen.
4. Kan de commissie nagaan welke gevolgen het heeft het instaptarief in het stads- en streekvervoer te verlagen van 4 euro naar 3 Euro? Deze laatste vraag is op een later moment op verzoek van de Tweede Kamer aan de opdracht toegevoegd.

De commissie staat onder leiding van mr. Henry Meijdam en de overige leden zijn: mr. Pieter Jan Biesheuvel, Stefan Hulman MSc, mr. dr. Eric Janse de Jonge, ir. Ton Kaper, drs. Hans Rat, prof. dr. Peter Vervest




Razende Robot Reporter