Gemeente Binnenmaas

Geslaagde inloopbijeenkomst Dorpshart Mijnsheerenland

28-06-2011

22 juni jl. is er een inloopbijeenkomst geweest om bewoners van Mijnsheerenland en andere geĂŻnteresseerden te informeren over de visie Dorpshart Mijnsheerenland. Meer dan 200 mensen hebben de bijeenkomst bezocht en hun vragen kunnen stellen bij de verschillende projectmedewerkers vanuit de gemeente, HW Wonen en de scholenkoepels. De bezoekers hebben een flyer ontvangen, waarin de visie kort is samengevat. Deze flyer is ook te downloaden via de gemeentelijke website.

Terugblik op de inloopbijeenkomst

Op twee - vooraf bekend gemaakte tijdstippen is een centrale presentatie gegeven over de visie door Bart van der Vegte (projectleider van gemeente Binnenmaas) en Hans Roest (stedenbouwkundige van Roos & Ros). De reacties en vragen naar aanleiding van de presentaties waren afwisselend positief en negatief. Een groot deel van de mensen vindt het zeer belangrijk dat de Wilhelminastraat en de rotte kies op korte termijn aangepakt worden. Ook is meerdere malen aangegeven dat de bewoners een sporthal terug willen in Mijnsheerenland in plaats van een sportzaal. Het clusteren van de voorzieningen wordt door verschillende personen als zeer positief gezien.

Vervolg

In de openbare vergadering van 30 juni a.s. zal de gemeenteraad naar verwachting een besluit nemen over de visie Dorpshart Mijnsheerenland.

Meer informatie

Via Actueel/Projecten/dorpshart Mijnsheerenland is informatie te vinden over het project. Voor meer informatie kan men ook contact opnemen met projectleider Bart van der Vegte, via tel. 078 - 633 45 35 of met projectsecretaris Esther van Munster, via tel. 078 633 46 83. Zij zijn ook per e-mail bereikbaar via dorpshartmijnsheerenland@binnenmaas.nl.