Gemeente Almelo

Donderdag debat over duurzaamheid

28 juni 2011 - Tegen de achtergrond van de vernieuwing van de binnenstad, een nieuw stadhuis en Waterrijk wordt donderdag 30 juni in de bibliotheek vanaf 19.30 uur gediscussieerd over het begrip duurzaamheid. Er is ook een expositie die is te bekijken tot en met vrijdag 22 juli.

Affiche Balans

Panelleden zijn onder meer stedebouwkundige Ton Schaap (Gemeente Amsterdam) die is geboren in Almelo en Friso de Zeeuw, hoogleraar aan de TU Delft. Gespreksleider is Huub Isendoorn (oud-wethouder Almelo en Borne). Het debat over duurzaamheid wordt gehouden tegen de achtergrond van de stedelijke situatie en nieuwe ontwikkelingen van Almelo: het nieuwe duurzame stadhuis, de gebiedsontwikkeling Waterrijk, de binnenstedelijke vernieuwing met de pilot duurzame binnenstedelijke transformatie, enzovoorts. Aanmelden voor het debat kan via de link hiernaast.

Architectuur en stedelijk landschap

Het is een initiatief van Architectuurcentrum Twente dat ook de expositie Balans, dimensies van duurzaamheid naar de bibliotheek heeft gehaald. Het is een reizende tentoonstelling van het Amsterdamse bureau TANGRAM, architectuur en stedelijk landschap. TANGRAM hanteert in het werk als belangrijkste ontwerpthema: duurzame kwalitatieve ruimte maken met en door verdichting. Duurzame concepten komen voort uit een samenhang tussen gebouw en (openbare) ruimte.

Trefwoorden: debat, stadsdebat, duurzaamheid, Balans, expositie, tentoonstelling, stedenbouw, stedebouw, stedelijk, architectuur.