Gemeente Tiel


Eerste schetsen brede zorgschool Tiel

De gemeente Tiel wil medewerking verlenen aan het plan om een brede zorgschool te realiseren. Op een brede zorgschool wordt niet alleen onderwijs gegeven aan zeer moeilijk lerende kinderen, maar wordt ook opvang gerealiseerd en komen speciale appartementen waar jongeren getraind worden in het aanleren van vaardigheden. De locatie voor de brede zorgschool is het braakliggende perceel aan de Rivierenlandlaan-Wilhelmina Druckerstraat. Op 30 juni 2011 zijn de eerste schetsen voor het gebouw te zien op een inloopavond.

Eind 2010 hebben de Cambier van Nootenschool, woningcorporatie SVT, zorginstelling 's Heerenloo en de gemeente een overeenkomst getekend waarin zij afspraken samen een brede zorgschool te ontwikkelen. De Cambier van Nootenschool biedt onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen. Veel leerlingen hebben naast hun verstandelijke beperking ook een lichamelijke beperking. Behalve onderwijs hebben de kinderen ook zorg nodig. Zorg die de ouders/verzorgers alleen niet altijd kunnen bieden. Door samenwerking met 's Heeren Loo in de brede zorgschool is het mogelijk om op één locatie tijdens en buiten schooltijden opvang te realiseren en een kinderdagcentrum voor kinderen met een verstandelijke beperking te vestigen. Daarnaast wil woningcorporatie SVT 20 appartementen bouwen waar jongeren getraind kunnen worden in het aanleren van vaardigheden.

Rivierenlandlaan geschikte locatie

Een geschikte locatie voor de toekomstige brede zorgschool is gevonden op het braakliggende terrein aan de Rivierenland nabij winkelcentrum Rauwenhof. De locatie is makkelijk bereikbaar voor de taxi's en busjes waarmee veel leerlingen gebracht en gehaald worden. Een voordeel is ook dat het in de directe omgeving is van woningen, winkelcentrum en het zorgeiland (waarop o.a het ziekenhuis gevestigd is). De kinderen van de brede zorgschool kunnen op deze manier makkelijk deelnemen aan de maatschappij en gebruik maken van eventuele andere medische en maatschappelijke voorzieningen.

Presentatie ontwerpschetsen

Op donderdag 30 juni 2011 organiseert de gemeente in openbare basisschool De Moespot, Wijenburghlaan 15, een inloopavond waarop de eerste schetsen voor de brede zorgschool te zien zijn. Tussen 19.00 en 20.30 uur kunnen buurtbewoners en andere belangstellenden binnen komen lopen, op het moment dat hen het beste uitkomt, om de zich op de hoogte te stellen. Er zijn vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties aanwezig.