Gemeente Roermond

Uniek verkeersexamen in Roermond

Op donderdag 30 juni a.s. organiseert de Fietsersbond in opdracht van de Gemeente Roermond het praktische verkeersexamen. Ruim 500 leerlingen van groep 7 en 8 leggen hun fietsexamen af in de binnenstad van Roermond.

Deze editie van het verkeersexamen is heel bijzonder. De leerlingen worden niet, zoals voorgaande jaren, beoordeeld door ouders van de leerlingen, maar door leerlingen van de derde klas van de MAVO. Het project wordt uitgevoerd in het kader van de maatschappelijke stage. Doel van dit initiatief van de Fietsersbond is dat ook de MAVO-scholieren zich bewust worden van de verkeersregels en van verstandig en veilig gedrag in het verkeer. Als voorbereiding op hun rol als controleur kregen ze onder andere verkeerstheorielessen van een rijschoolhouder.

30 juni om 9 uur lost wethouder Gerard IJff van verkeer, tezamen met Juliëtte van Straeten van basisschool Aan de Roer, het startschot op het Kloosterwandplein. Juliette heeft als verkeerscoördinator op basisschool Aan de Roer jarenlang een grote bijdrage geleverd aan het verkeerseducatie-netwerk van de Gemeente Roermond. Nu ze met pensioen gaat, wordt ze als dank extra in het zonnetje gezet.

Vanaf 9 uur fietsen iedere minuut kinderen vanaf het Kloosterwandplein de vaste route door de binnenstad van Roermond. De eerste kinderen worden ook dit jaar per fiets vergezeld door de wethouder! De fietsende examenkandidaten zijn op straat te herkennen aan de gekleurde vestjes met volgnummer. Op diverse plekken krijgen ze een beoordeling van de MAVO-scholieren. Rond 14.30 uur hebben alle scholieren hun fietsexamen gedaan.