Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 30-06-2011

Vechtpartij

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 juni gingen meerdere mensen met elkaar op de vuist. Niemand werd aangehouden.

Rond 00.10 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan het Muntplein. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Agenten troffen een groepje mannen voor de gelegenheid aan en één van hen had een verwonding aan zijn hoofd. De mannen verklaarden ruzie in de horecagelegenheid te hebben gehad, waarbij over en weer klappen waren gevallen.

Agenten spraken met de 50-jarige Nieuwegeinse eigenaar van de gelegenheid. Hij verklaarde dat het groepje mannen was binnengekomen. Hij had hen toen verteld dat zij eerst een openstaande rekening van meer dan zestig euro moesten betalen, voordat hij hen zou bedienen. Vervolgens was er ruzie tussen het groepje mannen en enkele andere klanten ontstaan, waarbij de eigenaar had geprobeerd de boel te sussen. Geen van de betrokkenen wenste aangifte te doen en de agenten hebben niemand aangehouden.

Mishandeling bij benzinestation

NIEUWEGEIN Een man werd in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 juni door drie jongemannen mishandeld. Agenten hielden de drie aan.

Rond 01.20 uur bevond een 32-jarige man uit Haarlem zich met een collegawegwerker in een benzinestation aan de Rijksweg A27. De Haarlemmer zag dat drie jongemannen de tankshop binnen kwamen. Toen één van die jongemannen onbeleefd tegen de caissière deed, zei de Haarlemmer daar wat van. Vervolgens kwamen de drie jongemannen op hem af en mishandelden hem, waarbij hij klappen en schoppen kreeg. Daarna gingen de drie ervandoor. De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse, terwijl andere agenten in de omgeving uitkeken naar de auto met daarin de verdachten. De Haarlemmer deed aangifte van mishandeling.

Agenten zagen de auto op de Rijksweg A2 rijden. Zij hielden de bestuurder, een 21-jarige man uit Den Bosch, en de beide passagiers, mannen van 20 jaar uit Vlijmen en Rosmalen aan. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De 21-jarige bestuurder bleek te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse blies hij 420 ug/l, bijna vijf keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling. Tegen de bestuurder wordt tevens proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Gestolen Blackberry

HOUTEN Agenten hielden op woensdagmiddag 29 juni twee jongens aan op verdenking van de diefstal van een gsm.

Rond 14.40 uur kwam een 19-jarige jongeman uit Houten het politiebureau binnen. Hij verklaarde dat de Blackberry van een 16-jarige Houtense vriendin was gestolen en dat de dader op Het Rond liep. Meerdere agenten gingen ter plaatse en keken naar de verdachte uit. Zij zagen twee jongens bij elkaar lopen, waarvan één aan het signalement van de verdachte voldeed. De twee zagen de agenten en renden hard weg. Zij renden echter recht in de armen van andere agenten die naar de verdachte uitkeken. Daarop hielden de agenten de twee jongens, 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Houten en Utrecht, aan. Beiden zijn naar het politiebureau overgebracht. Het 16-jarige meisje deed aangifte van de diefstal van haar Blackberry. De verdachten worden verhoord om uit te zoeken welke rol zij hebben gespeeld bij de diefstal van de gsm.