Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.40 uur

Utrecht, 30-06-2011

Rijden onder invloed

UTRECHT Een man moest op donderdagochtend zijn rijbewijs inleveren, omdat hij reed onder invloed.

Omstreeks 05.10 uur zagen surveillerende agenten een man zonder helm op een bromfiets rijden op de Jansdam. Zij hielden hem staande en de man moest blazen. Uit de blaastest bleek dat de 20-jarige beginnend bestuurder uit Houten teveel gedronken had en hij werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 720 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op woensdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Biltse Rading en de Sartreweg.

Tussen 08.00 uur en 14.30 uur hielden agenten een algemene verkeerscontrole op de Biltse Rading en de Sartreweg. Er werden ruim dertig bekeuringen uitgeschreven. Eén voertuig werd in beslag genomen, omdat er met het chassisnummer geknoeid was. De bestuurder, een 37-jarige man uit Dongen, werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

UTRECHT Een man werd op woensdagavond aangehouden voor onder andere belediging.

Omstreeks 23.30 uur surveilleerden agenten op de Monnetlaan. Op het pleintje liep een aantal mannen en bij het zien van de agenten begonnen ze te rennen. Een aantal van hen konden de agenten staande houden. Eén van hen was dronken en werd erg vervelend en begon de agenten te beledigen. De agenten hielden deze 33-jarige man uit Utrecht aan voor belediging, openbare dronkenschap en niet voldoen aan bevel op vordering. Hij is ingesloten op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Belediging

UTRECHT Op woensdagavond werd een vrouw aangehouden.

De politie kreeg rond 19.40 uur een melding dat op de Kershoflaan een bebloede dame zojuist uit een woning was gerend en op de motorkap van een auto was gesprongen. Agenten gingen ter plaatse en getuigen vertelden dat zij in de tuin van een woning was. Zij gingen er naar toe en troffen de vrouw, die onder de invloed van alcohol was, aan. Op dat moment pakte de vrouw een stok en wilde een man te lijf gaan. De agenten grepen in en pakten de stok af, waardoor de vrouw de agenten begon te beledigen. De 18-jarige vrouw uit Utrecht werd aangehouden en tijdens de aanhouding spuugde zij één van de agenten in het gezicht. De vrouw is in verzekering gesteld en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.