Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie is op zoek naar informatie over gestolen sieraden
Publicatiedatum: 30-6-2011 9:41:51

REGIO - Het regionale woninginbrakenteam van de politie Gelderland-Midden is op zoek naar informatie over sieraden die eind januari 2011 weggenomen zijn bij een kapitale woninginbraak in Oosterbeek. Vanavond worden deze getoond op TV Gelderland; vanaf morgen kan men terecht http://www.politie.nl/gelderland-midden/opsporing/

Het rechercheteam is al enige tijd bezig met het onderzoeken van tien kapitale woninginbraken in de gemeente Renkum en Wageningen. Het vermoeden bestaat dat achter deze inbraken één en dezelfde dadergroep schuilgaat. Verder is het opvallend dat bij alle inbraken sieraden zijn weggenomen. Zo ook bij de inbraak in een kapitale woning aan de Utrechtseweg.

Getuigen die meer kunnen vertellen, kunnen contact opnemen met het regionale woninginbrakenteam via 0900-8844. Ook kan men een mail sturen naar woninginbraken@gelderland-midden.politie.nl (rl)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

West-Veluwe Vallei

---

Edenaar aangehouden wegens verboden wapenbezit

Publicatiedatum: 30-6-2011 9:38:02

EDE - In de wijk Klaphek in Ede heeft de politie in de late avonduren van woensdag 29 juni een 21-jarige bewoner aangehouden wegens verboden wapenbezit. De man bleek een zogenoemd balletjespistool te hebben, een nepwapen dat bedrieglijk veel lijkt op een echt vuurwapen.

De zaak kwam aan het licht na een melding van een burenruzie, waarbij door omstanders zou zijn gezien dat de Edenaar een vuurwapen in zijn broeksband had zitten. De Edenaar bleek onder invloed van alcohol en gaf toe een balletjespistool te hebben. Het wapen werd op zijn aanwijzing gevonden in een afvalcontainer. Daarop werd de Edenaar aangehouden. Het imitatiewapen is in beslag genomen. (2011076286-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053