Gemeente Kaag en Braassem

Kadeverbetering Aderpolder van start
Aderpolder

Begin juli begint het hoogheemraadschap van Rijnland met de kadeverbetering in de Aderpolder. Die verbetering is nodig om de waterkering aan de verscherpte eisen te laten voldoen.

De Aderpolder is een eiland dat ligt in het noordelijk deel van de gemeente Kaag en Braassem, langs de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. De totale lengte van de kade is 4,3 kilometer. Uit toetsing is gebleken dat de kade niet voldoet aan de aangescherpte veiligheidseisen en daarom moet hij worden verbeterd. Nadat het ontwerp eind 2010 voor inspraak ter inzage heeft gelegen is medio maart de firma Den Breejen uit Hoofddorp geselecteerd om het werk uit te voeren. Er moeten aanzienlijke hoeveelheden grond op de kade worden aangebracht. Om de stabiliteit van de kades bij die ophogingen niet in gevaar te brengen wordt het werk in fasen uitgevoerd. De werkzaamheden zullen in totaal drie jaar in beslag nemen.

Het project Kadeverbetering Aderpolder is onderdeel van het kadeverbeteringsprogramma dat het hoogheemraadschap van Rijnland momenteel uitvoert. Daarbij worden alle regionale keringen getoetst aan de aangescherpte veiligheidseisen en waar nodig verbeterd. Â