Politie Drenthe

Donderdag 30 juni 2011

Provincie Drenthe, 30-06-2011

Snelheidscontrole N374

ELP Tijdens een radar snelheidscontrole op de N374 ter hoogte van Elp bekeurde de politie woensdag 282 snelheidsovertreders. Van 1955 passanten werd de snelheid gecontroleerd. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km per uur.
Ook werd er op deze weg gecontroleerd met de lasergun. Daarbij werd een 46-jarige motorrijder uit Nieuw Amsterdam geklokt op 136 km per uur. Hij werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hennepkwekerij

EMMEN N.a.v. verschillende overlastklachten stelde de politie woensdagmiddag een onderzoek in bij een woning aan de Zuidlaarderbrink in Emmen. Terwijl de politie voor de deur stond arriveerde een man die het, bij het zien van de agenten, op een lopen zette. Hij werd achterhaald en aangehouden. De man was in het bezit van een sleutel van de woning. In de woning trof de politie in twee slaapkamers en op de zolder hennepkwekerijen aan. Planten waren niet meer aanwezig. Het was duidelijk dat er recent was geoogst. Omdat er sprake was van diefstal van elektriciteit haalde een monteur van het elektriciteitsbedrijf de meter weg. De aangehouden man bleek een 31-jarige Vietnamees die waarschijnlijk illegaal in Nederland verblijft. Hij is voor nader onderzoek ingesloten en wordt daarna overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Diverse materialen en benodigdheden voor de kwekerijen zijn in beslag genomen. De huurder van de woning wordt binnenkort gehoord.

Tak op auto

RODEN Op de Mensingheweg in Roden viel woensdagavond een dikke boomtak naar beneden. Deze kwam terecht op een passerende auto, bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Roden. Achter in de auto zat het zoontje van de vrouw in een kinderzitje. Hij kwam bekneld te zitten door het ingedeukte dak en portier. De brandweer haalde hem uit zijn benarde positie waarna hij met armletsel per ambulance is overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. Zijn moeder bleef ongedeerd. Ook twee andere autos die net op dat moment passeerden, raakten licht beschadigd door vallende takken.

Inbraak kerkgebouw

COEVORDEN Woensdagmiddag tussen 17.30 en 19.30 is ingebroken in het kerkgebouw van de Evangelische gemeente aan de Poppenharelaan in Coevorden. Een raam werd geforceerd en binnen werd nog een kast opengebroken. De buit bestond uit een klein bedrag aan geld.

Aangehouden op verdenking inbraak

COEVORDEN Agenten hielden in de nacht van woensdag op donderdag twee inwoners van 19 en 21 jaar uit Coevorden aan. De mannen werden in een auto aangetroffen bij een leegstaande woning aan de Trageldijk in Coevorden. De politie stelde een onderzoek in na een melding dat er mensen met een zaklantaarn rond deze woning liepen. De mannen konden geen geloofwaardige verklaring geven voor hun aanwezigheid daar. In de auto trof de politie metalen voorwerpen aan die bij nader onderzoek afkomstig bleken te zijn uit de woning. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Bromfietser gewond

ZUIDLAREN Bij een verkeersongeval op de kruising van de Annerweg met de Emmalaan in Zuidlaren raakte woensdagavond een 19-jarige bromfietser uit Nietap gewond. Een 49-jarige automobilist uit Peize sloeg op deze kruising linksaf en liet daarbij de doorgang niet vrij voor de tegemoetkomende bromfiets. De jongeman is met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen.

Vandalen aangehouden

EMMEN Op de Prinsenlaan in Emmen hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag drie jongens van 17, 18 en 18 jaar uit die plaats aan. De politie reageerde op een melding over jongens die in tuinen zouden lopen. Bij het zien van de agenten gingen de jongens er vandoor. Ze konden worden aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De jongens bleken door meerdere tuinen aan de Prinsenlaan en Prinsessenlaan te zijn gelopen en daar vernielingen te hebben gepleegd. Vandaag wordt bekeken wat er allemaal vernield of beschadigd is.

Alcohol in het verkeer

BARGER COMPASCUUM Op het Verlengde Oosterdiep in Barger Compascuum hield de politie woensdagmiddag bij een verkeerscontrole een 55-jarige man uit die plaats aan. De man bestuurde onder invloed van alcohol een auto (560 ugl). Ook bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard. Na verhoord te zijn is hij weer in vrijheid gesteld.