Politie Groningen

Donderdag 30 juni 2011

Provincie Groningen, 30-06-2011

Vallende fietser gewond

GRONINGEN Een 55-jarige fietser uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt in de Bankastraat in zijn woonplaats. De man viel plotseling van zijn fiets en kwam met zijn gezicht op een stoeprand terecht. De man is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De fiets van de Stadjer is naar het politiebureau gebracht.

Invoegmanoeuvre leidt tot aanrijding

DELFZIJL Een 82-jarige automobilist uit Paterswolde is woensdagmiddag gewond geraakt op de N33 bij Delfzijl. De bejaarde man wilde invoegen op de rijksweg, maar zag niet dat een 33-jarige automobilist uit t Zandt al naast hem op de N33 reed. Door het invoegen raakten beide voertuigen elkaar en raakten zwaar beschadigd. Alle betrokkenen zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd. De Drent moest voor controle mee naar het ziekenhuis.

Man in bezit van harddrugs

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond in de Schoolstraat een 21-jarige Groninger aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs. Agenten kregen een melding dat een bezoeker aan het Martinikerkhof was lastig gevallen door de verdachte. De melder vermoedde dat de 21-jarige drugs verhandelde. Toen agenten de Schoolstraat in liepen kwamen ze daar de Groninger tegen. Tijdens het fouilleren ontdekten de politiemensen meerdere bolletjes harddrugs. In totaal is ruim 3,5 gram drugs in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Overspannen automobilist zonder rijbewijs

HOOGEZAND De politie heeft woensdagavond in de Kerkstraat in Hoogezand een 22-jarige automobilist uit Slochteren aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole werd de bestuurder gevraagd om zijn rijbewijs. Toen hij uit de auto stapte, stak hij direct een joint op en verklaarde nog bezig te zijn met het behalen van het roze pasje. Tijdens het gesprek reageerde de 22-jarige steeds meer overspannen. Hij schopte een spiegel van zijn auto kapot, trapte tegen het voertuig en klom zelfs op zijn wagen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Wielrenners onderuit

OLDEKERK Bij een ongeval op de Zandumerweg in Oldekerk zijn woensdagavond twee wielrenners uit Groningen gewond geraakt. Op een driesprong wilde een groep wielrenners linksaf, maar een van de fietsers wilde rechts de Kroonfeldweg inslaan. Hij botste daarbij tegen een teamgenoot en beiden gingen vervolgens onderuit. Een van de fietsers, een 61-jarige inwoner van Groningen, is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Beschonken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto

GRONINGEN Een 39-jarige automobilist uit Groningen is woensdagavond op de Turfsingel in zijn woonplaats in beschonken toestand tegen een geparkeerde auto gebotst. Nabij de schouwburg verloor de Stadjer de macht over het stuur en reed vol tegen de achterkant van het stilstaande voertuig. Dit voertuig schoot naar voren en botste tegen een daarvoor geparkeerde auto. Die auto schoot vervolgens tegen een andere geparkeerde auto. Bij het incident raakten vier wagens beschadigd. Er raakte niemand gewond. Op het politiebureau bleek dat de beschonken bestuurder 470 ugl (bijna 1,1 promille) alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na huiselijk geweld

WINSCHOTEN De politie heeft woensdagavond in een woning in Winschoten een 39-jarige man uit die plaats aangehouden. De politie kreeg een melding dat een vrouw door haar partner was mishandeld en dat ze de woning uit was gevlucht. Uit een gesprek met de vrouw bleek dat de 39-jarige man haar bij de keel had gegrepen en haar had bedreigd. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Televisie kwijt na overlast

STADSKANAAL Agenten hebben woensdagnacht een televisie in beslag genomen bij een 46-jarige inwoner uit Stadskanaal. Zij reageerden op een melding van geluidsoverlast aan de Achterstekamp.

Het was niet de eerste keer dat de Stadskanaalster teveel lawaai veroorzaakte. De man was hier eerder voor gewaarschuwd. Agenten besloten het televisietoestel van de herriemaker in beslag te nemen. De man ging hier niet zonder slag of stoot mee akkoord maar besloot uiteindelijk toch mee te werken. Met de televisie onder de arm en de belofte er voorzichtig mee te doen zijn de agenten vertrokken. De veroorzaker krijgt een proces-verbaal voor het veroorzaken van nachtrumoer. De officier van justitie beslist wat er met de in beslag genomen tv gaat gebeuren.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid

Grootegast, Haaimaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 113 , aantal overtredingen:14, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen:452, aantal overtredingen:6 , hoogst gemeten snelheid:93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen:2636 , aantal overtredingen: 14 , hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid:100 km/uur.

Muntendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen:814, aantal overtredingen:17 , hoogst gemeten snelheid:154 km/uur, maximum toegestane snelheid:100 km/uur.

Aduard, N355: aantal geregistreerde voertuigen:1234, aantal overtredingen:42 , hoogst gemeten snelheid:117 km/uur, maximum toegestane snelheid:80 km/uur.

Wildervank, KJ de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 60 , aantal overtredingen: 3 , hoogst gemeten snelheid: 60 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Usquert, N363: aantal geregistreerde voertuigen:665 , aantal overtredingen:37 , hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid:50 km/uur.

Bedum, N46 (Noordzeeweg): aantal geregistreerde voertuigen:1448 , aantal overtredingen:10 , hoogst gemeten snelheid:137 km/uur, maximum toegestane snelheid:100 km/uur.