KNHS

Spectaculaire opening paardenpad Vallei Trail
30 juni 2011
opening vallei trail met ijsbrand chardon

TERSCHUUR (KNHS) - Maandag 27 juni heeft meervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon het nieuwe ruiter- en menpad Gelderse Vallei Trail geopend bij Stoeterij Groot Malckenhorst in Terschuur. Hij deed dat door op spectaculaire wijze zjin vierspan door een doorwaarbare plaats in de Barneveldse Beek te mennen.

Gemeente Barneveld, het waterschap Vallei en Eem en de provincie Gelderland hebben dit nieuwe paardenpad mogelijk gemaakt. Bestuurders van deze drie organisaties stapten tijdens de feestelijke opening bij IJsbrand Chardon op de koets. Nadat Chardon met zijn koets door de Voorde was gereden, mochten paardensporters ook zelf proberen deze flinke waterhindernis te passeren. Ongeveer twintig ruiters en menners hadden hun eigen paard meegenomen naar de opening. Alle combinaties wisten de overkant te halen. Door een enthousiast publiek van ruim 300 belangstellenden werden ze met applaus en gejuich aangemoedigd.

Het bijzondere van de Gelderse Vallei Trail is dat het bijna volledig over particulier terrein loopt. Agrariërs, landgoedeigenaren en andere particuliere grondbezitters werken hieraan mee. Deze fraaie route loopt langs weilanden, akkers en door bossen en gaat vooral over onverharde paden. Het paardenpad is ontwikkeld naar aanleiding van wensen van paardensporters om meer mogelijkheden te krijgen voor het maken van een buitenrit. Een klankbordgroep met ruiters, menners en grondeigenaren is hier vanaf het begin bij betrokken. KNHS regioconsulent Coen Langkemper heeft hierbij een actieve rol gespeeld. De agrarische natuurvereniging Vallei Horstee zal het onderhoud en beheer van het pad verzorgen.

Vanaf 27 juni kunnen ruiters en menners een abonnement nemen, waarmee ze de Vallei Trail mogen rijden. Het is ook mogelijk om een dagkaart te kopen. Dit kan bij hotel De Roskam in Achterveld. Voor meer informatie zie www.valleitrail.nl .

Foto: Bonte Muizen