Openbaar Ministerie

OM eist 14 en 12 jaar cel terzake doodslag na inbraak Roosendaal

30 juni 2011 - Ressortsparket Den Bosch

Het Openbaar Ministerie (OM) Den Bosch heeft vandaag in hoger beroep 14 jaar gevangenisstraf geëist tegen de verdachte van betrokkenheid bij het doodschieten van een 35-jarige man op 12 september 2007 te Roosendaal. Tegen een medeverdachte werd 12 jaar gevangenisstraf geëist.

Het slachtoffer werd op voornoemde datum doodgeschoten in een woning boven een café aan de Stationsstraat te Roosendaal. De verdachten zouden drugs hebben willen stelen in de woning.

Het OM is van mening dat ten aanzien van beide verdachten sprake is van het medeplegen van gekwalificeerde doodslag: een doodslag gevolgd door of voorafgegaan door een strafbaar feit namelijk de inbraak in de woning van het slachtoffer.

De rechtbank veroordeelde de hoofdverdachte eerder tot 14 jaar cel eveneens voor gekwalificeerde doodslag. Zijn medeverdachte kreeg 5 jaar gevangenisstraf terzake diefstal met geweld terwijl het feit de dood ten gevolge heeft gehad. Het OM en de verdachten stelden hoger beroep in tegen deze uitspraak. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de bewezenverklarin gen en de opgelegde straf van de medeverdachte .

Uitspraak (naar verwachting) op 13 juli as.