Gemeente Breda

Werkzaamheden fietsbrug

In april hebben wij u geïnformeerd over de laatste stand van zaken met betrekking tot de fietsbrug tussen Nieuw Wolfslaar en de kern van Bavel. Met dit Breda bericht informeren wij u over de werkzaamheden die deze week begonnen zijn.

De werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het aanbrengen van een geringe hoeveelheid zand en grond voor de aanleg van het fiets- en voetpad aan de Nieuw Wolfslaarzijde. Ook worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om later de steunpunten waar de brug op komt te liggen (zogenaamde landhoofden) te kunnen realiseren.

Werktijden en hinder

De werkzaamheden zijn dinsdag 28 juni begonnen en duren ongeveer drie weken. Er wordt gewerkt op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. In de weekenden en in de nachtelijke uren wordt niet gewerkt.

Wandelaars

De geluidswal aan de Nieuw Wolfslaarzijde wordt op dit moment gebruikt door wandelaars. De wandelaars kunnen gedurende de werkzaamheden geen gebruik maken van deze doorgaande verbinding over de bovenkant van de geluidswal. Dit wordt in de eindfase van het project, in december 2011, hersteld door het aanbrengen van een voetbrug en een wandelpad. Tijdens de uitvoering wordt de bouwlocatie, in verband met de veiligheid van de wandelaars, afgesloten voor onbevoegden. De wandelaars worden over de Thoornseweg langs de geluidswal geleid .

Route bouwtransport
Om hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken, rijdt het bouwverkeer naar Nieuw Wolfslaar over de Franklin Rooseveltlaan, Loevesteinstraat, Lange Bunder en de Thoornseweg naar de bouwlocatie. Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer E. Willekens van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 40 41, e-mailadres elm.willekens@breda.nl.
Vragen aan de gemeente?
Deel Werkzaamheden fietsbrug op Twitter Deel Werkzaamheden fietsbrug op Facebook Deel Werkzaamheden fietsbrug op Hyves
30jun