Pouw neemt dealeractiviteiten over van Stemerdink

Persbericht van Pouw Automotive Groep

Blaricum/Veenendaal, 30 juni 2011 - Pouw Automotive Groep en Bert Stemerdink Automobielen hebben overeenstemming bereikt over de voorgenomen overname door Pouw van de dealeractiviteiten van Bert Stemerdink Veenendaal. De activiteiten van Stemerdink betreffen dealerschappen in Mercedes-Benz, Maybach, Smart, Chrysler-Jeep-Dodge en Alfa Romeo. De vestigingen van Stemerdink zijn gevestigd op locaties aan de A12 te Veenendaal. Het personeel is ingelicht over de voorgenomen overname.

Tussen Pouw en Stemerdink is een overname-overeenkomst getekend. De overname zal medio augustus definitief zijn geëffectueerd.

Met deze strategische overname realiseert Pouw een verdere stap in haar groeistrategie en implementeert Pouw haar marktbewerking conform de 'Pouw Mobiliteitscirkel', naast de bestaande regio's in Oost- en West Nederland, ook in Midden-Nederland. De landelijke kernactiviteiten van Pouw bestaan uit leasing, dealerbedrijven en schadeherstel. Hiernaast beschikt Pouw over occasioncentra, bedrijfswagencentra en een corporate fleetsales divisie voor de zakelijke markt. Een eigen dienstverlening op het gebied van financieringen en verzekeringen maakt de cirkel rond.

Het bedrijf Bert Stemerdink Veenendaal bestaat nu 12 jaar en begon met de merken Chrysler-Jeep en Dodge. In de loop der jaren zijn daar de merken Mercedes-Benz , Maybach, Alfa Romeo en Smart bijgekomen. Stemerdink bouwde een geoliede organisatie op en wist zich in de loop der jaren van dealer voor Midden-Nederland tot één van de grotere spelers, voor zijn merken, van Nederland te maken. Het bedrijf werd in 2008 onder andere onderscheiden met de titel '50 Best Managed Companies' van Nederland.

Voor Bert Stemerdink ligt een periode van hard werken achter de rug waar hij met gepaste trots op terugblikt.
Stemerdink geeft aan gelukkig te zijn voor zijn personeel, dat een professionele organisatie als Pouw nu met zijn bedrijf verder de toekomst in gaat.

'Het is voor mij altijd een doelstelling geweest om een bedrijf te bouwen dat in de top van de branche meespeelt.
Dat doel komt met de overname door Pouw nu volledig tot zijn recht.' Aldus Bert Stemerdink.

Links:
http://www.pouwautomotivegroep.nl



Razende Robot Reporter