Politie Gelderland-Zuid

Getuige en brandstofspoor leiden naar verdachte

Nijmegen, 30-06-2011 o Dinsdagochtend rond 02.00 uur meldde een getuige dat er op dat moment brandstof werd afgetapt uit een op de Jacob van Campenstraat in Nijmegen geparkeerd staande vrachtauto. De getuige vertelde verder dat de brandstofdieven drie jongemannen in een donkerkleurige auto waren.

Toen agenten ter plaaste kwamen troffen ze de donkerkleurige auto niet meer aan. Wel zagen zij een man bij een auto staan die geparkeerd stond nabij de vrachtwagen waar brandstof zou zijn afgetapt.

Bij nader onderzoek zagen de politiemensen dat er een kennelijk brandstofspoor liep van de vrachtauto naar de auto waar de man bij stond. Ook zagen de agenten dat de tankdop van de vrachtauto geopend was. Op de bumper van de auto zat brandstof en naast de auto lag een plasje brandstof.

De man kon geen goede verklaring geven voor de brandstof naast en op zijn auto en voor het spoor op de weg. Hierop is de man aangehouden terzake diefstal van brandstof.
Een getuige verklaarde verder bij de politie dat de man die aangehouden was ook één van de personen was die met een jerrycan bij de vrachtauto was geweest en brandstof had afgetapt.

De politie verhoort de aangehouden man verder en doet onderozek naar de twee andere verdachten.

(00)

Laatst gewijzigd 30-06-2011 11:05 | © Regio Gelderland-Zuid |