Gemeente Zutphen

gemeente Zutphen blijft Ida Gerhardt Poëzieprijs steunen

Ook in 2012 zal de gemeente Zutphen de Ida Gerhardt Poëzieprijs financieel blijven steunen. Dit heeft de gemeente aan het comité Ida Gerhardt Poëzieprijs laten weten.
De Ida Gerhardt Poëzieprijs is in 1998 door de gemeenteraad van Zutphen ingesteld, ter ere van de dichteres. Sinds 2000 wordt de prijs iedere twee jaar uitgereikt aan de dichter van de beste Nederlandstalige dichtbundel van de afgelopen twee jaar. De Ida Gerhardt Poëzieprijs 2010 ging naar Alfred Schaffer voor zijn bundel Kooi.

Het comité Ida Gerhardt Poëzieprijs maakt verder bekend dat de jury van de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2012 zal bestaan uit voorzitter Jacques Klöters, cabaretier, publicist en programmamaker, Yra van Dijk, docente Moderne Nederlandse Letterkunde en Jan-Willem Anker, dichter.

Voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2012 komen dichtbundels in aanmerking die verschenen zijn tussen 1 november 2009 en 1 november 2011. Beoordeling vindt plaats in de geest van het werk van Ida Gerhardt. De drie genomineerden worden bekend gemaakt in februari 2012. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 16 maart 2012. De winnaar van de prijs ontvangt een geldbedrag van EUR 2.500.