FloraHolland


Digitale handel in snijbloemen over 10 miljoen euro omzetgrens

FLORAHOLLAND (30 juni 2011) - Dit eerste half jaar steeg de omzet op FloraHolland e-Trade, het digitale handelsplatform voor snijbloemen, met 23 procent tot boven de 10 miljoen euro. Het aantal kwekers dat via dit platform aanbiedt, groeit nog wekelijks. "Uiteindelijk verwacht ik dat het digitale handelsplatform het merendeel van de handel in bloemen faciliteert", aldus Mark Jan Terwindt, manager FloraHolland Connect. FloraHolland investeert in haar digitale afzetsystemen waar kwekers, kopers en de verkopers van FloraHolland samenwerken aan het orderproces volgens de spelregels van de omgang met commercieel gevoelige informatie. Met de digitale systemen worden de kosten in de keten verlaagd en aanvoerders ook in een goede verkooppositie gebracht in de webshop van hun klanten. Het verkopen via de webshop van de klant neemt naar verwachting de komende jaren een grote vlucht.

Snel doorontwikkelen
FloraHolland blijft samen met haar klanten snel doorontwikkelen om FloraHolland e-Trade naar de wensen van de markt vorm te geven. Sinds april is een module toegevoegd voor online prijsbepaling voor kwekers. Daarnaast kan een kweker zich binnenkort met een eigen profiel beter online promoten. Ook is het online voorraadbeheer verbeterd doordat er straks overzichtelijk vanuit één basisvoorraad wordt gewerkt. En in het najaar wordt het mogelijk om vanuit eigen voorraadsystemen of webshops van kwekers met FloraHolland e-Trade te communiceren.

Meer producten
Naast jaarrond producten als roos, lelie, alstroemeria en gerbera zijn er op FloraHolland e-Trade ook veel seizoensproducten te vinden als tulp, pioenen, anjer, dianthus barbatus, violieren en gladiolen.

Wilt u ook online handelen via de digitale handelsplatformen van FloraHolland? Neem dan contact op met FloraHolland Connect via T 0297 - 39 38 88 of T 0174 - 63 55 55.