FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Snijhortensia

FLORAHOLLAND (30 juni 2011) - De FPC Snijhortensia koppelde op 22 juni de vergadering aan een bezoek aan België. Zij heeft deze dag naast de C&C's Agora en Dora Flora ook een bezoek gebracht aan twee toonaangevende bloemenwinkels.

Tijdens de vergadering kwam de afnemende betrokkenheid bij de promotiecommissie ter sprake. De afnemende deelname is een zorgelijke situatie. De FPC heeft geadviseerd een enquête onder alle aanvoerders te houden, zodat duidelijk wordt wat mogelijk is en de beweegredenen zijn.
Er zal ook een enquête plaatsvinden onder de aanvoerders die dit vroege voorjaar hebben meegedaan met het houdbaarheidonderzoek. Doel is de verschillen in houdbaarheid te verklaren en tot een zo goed mogelijke houdbaarheid van het product te komen. Alle aanvoerders zullen dringend verzocht worden hieraan deel te nemen.

De FPC heeft kort stilgestaan bij het verschil in veiltijden van de exportvestigingen. Onder aanvoerders is hierover een grote ontevredenheid. De volgende vergadering wordt hier uitgebreider bij stilgestaan.

Het kenbaar maken voor kopers van groene of juist verhoute stelen is een actie die de FPC voor aankomend jaar uitgevoerd wil zien. Zij heeft aangedrongen op een goede communicatie.

De eerstvolgende vergadering van de FPC Snijhortensia vindt plaats op woensdag 28 september.

FPC-leden worden door FloraHolland benoemd. Deze FPC-leden geven FloraHolland op persoonlijke titel adviezen. In de FPC Snijhortensia zijn de volgende aanvoerders vertegenwoordigd: N. Duynisveld, F. Hoogendoorn, P. Kolk, P. Kouwenhoven, A. Schockman, H. Sonneveld, P. Engel en A. van Klaveren.