FloraHolland


Kopen op Afstand planten zet door

FLORAHOLLAND, 30 juni 2011 (persbericht) - Bij de plantenklok van FloraHolland in Naaldwijk worden producten steeds meer ingekocht via Kopen op Afstand (KOA). Bij tien procent van de transacties zit de inkoper niet meer fysiek op de tribune. Het aantal KOA-transacties bij de plantenklok in Naaldwijk is het laatste jaar gestegen van drieëneenhalf naar tien procent.

Het percentage van het aantal KOA-transacties bij de plantenklok van FloraHolland Naaldwijk schommelde enkele jaren rond drie procent. Snijbloemeninkopers daarentegen zijn langer bekend met het kopen op afstand. In Naaldwijk wordt meer dan zestig procent van de snijbloemen ingekocht via KOA. Veel handelsbedrijven richten hiervoor op het eigen bedrijf een speciale dealingroom in. Met KOA kunnen zij in hun eigen omgeving, waar ook ter wereld, online inkopen op alle klokken van FloraHolland.

Randvoorwaarden
Wanneer een handelaar inkoopt via KOA, zijn betrouwbare aanvoerinformatie en een representatieve partijfoto op het klokfront essentieel. "Zonder foto in de webshop of op het klokfront wordt een product slechter verkocht", zegt Ben Dames van Dames Plants. "Nu het aantal beelden toeneemt, zien we ook dat KOA-inkopers andere producten inkopen. Dat is een mooie ontwikkeling. Met een actuele foto en de juiste informatie in het KOA-scherm, vergroot de kweker echt zijn kans op verkoop." Veilmeesters en assortimentmanagers begeleiden kwekers en stimuleren hen om correct beeldmateriaal mee te sturen met hun product. Bij zevenentwintig procent van de planten die in Naaldwijk voor de klok komen, wordt momenteel een partijfoto afgebeeld. FloraHolland Naaldwijk verwacht eind dit jaar het percentage van veertig procent te behalen.

Voor het aanvragen van een KOA-aansluiting kan contact opgenomen worden met Jaap Joling T 0174-63 39 73 of Nico Ruskauff T 0174-63 30 17. Of stuur een e-mail naar KOAnaaldwijk@floraholland.nl. Meer informatie over beeldveilen en fotovoorschriften is te vinden op www.floraholland.com/beeldveilen.