Nationaal Restauratiefonds


Nieuwe lening voor Mobiel Erfgoed

30 juni 2011

Vanaf vandaag kunnen eigenaren van historische treinen, auto's en vliegtuigen voor de restauratie van hun vervoermiddel een lening met lage rente aanvragen bij Nationaal Restauratiefonds. Met deze Mobiel Erfgoed-lening willen de initiatiefnemers, de Mondriaan Stichting en het Restauratiefonds, het behoud van mobiel erfgoed stimuleren. Er is in totaal 1 miljoen euro beschikbaar en er kan maximaal 75.000 per object geleend worden.

Laagrentende lening
De belangstelling voor mobiel erfgoed neemt toe. Om de kwaliteit van dit bijzondere erfgoed te waarborgen en de objecten operationeel en zichtbaar te houden, ondersteunt het Restauratiefonds de restauratie van deze vervoermiddelen. Eigenaren kunnen een lening met een lage rente aanvragen om werkzaamheden te verrichten, die zijn gericht op duurzaam herstel en/of het terugbrengen in de oude staat van het vervoermiddel. Het gaat hierbij om restauratiewerkzaamheden, niet om onderhoud.

Geregistreerde objecten
Om in aanmerking te komen voor de Mobiel Erfgoed-Lening moet er aan bepaalde voorwaarden worden voldaan; het object moet ingeschreven staan in het Nationaal Register Mobiel Erfgoed, in Nederland in gebruik of geproduceerd zijn geweest en moet een bepaalde leeftijd hebben. Aanvragen voor het varend erfgoed vallen buiten deze regeling. Hiervoor bestaat een aparte Varend Monument-Lening.
Aanvraag via de Mondriaanstichting
Aanvragen kunnen worden ingediend bij de Mondriaan Stichting voor een inhoudelijke beoordeling. Het Restauratiefonds beoordeelt de kredieten, verstrekt de lening en stelt ook de termijnen vast waarin de lening moet worden terugbetaald.

www.restauratiefonds.nl/mobielerfgoed

---

Contact

Email: info@restauratiefonds.nl
Telefoon: 033 253 94 39

Verstand van financieren, hart voor monumenten.