Gemeente Haaren



1e steenlegging gemeentwerf,brandweerkazerne en milieustraat

eerste steen door wethouder

In februari 2011 zijn de bouwwerkzaamheden voor de realisatie van de nieuwe Gemeentewerf, Brandweerkazerne en Milieustraat (project GBM) opgestart.

Na het uitvoeren van het benodigde grondverzet, is in maart gestart met de daadwerkelijke bouwactiviteiten. In april is vervolgens het stalen frame van het hoofdgebouw geplaatst en de maanden mei en juni zijn gebruikt voor het metselen van de tussenmuren en het aanbrengen van de
1^e verdiepingsvloer.

Het weer werkt gelukkig goed mee. In februari kwam er een einde aan de winterse weeromstandigheden en het droge voorjaar in combinatie met weinig neerslag heeft de werkzaamheden op het bouwterrein goed gedaan. Op 28 juni 2011 heeft dit geleid tot de onthulling van de 1^e steen. Onder het toezicht oog van zowel de uitgenodigde pers, de directe omwonenden en een afvaardiging van de regionale brandweer, heeft wethouder Eric van den Dungen de 1^e steen mogen onthuldigen. Dit moment vormt tevens de aftrap om de buitenzijde van het hoofdgebouw verder wind en waterdicht te maken.

De oplevering van zowel het hoofdgebouw, als de overige bebouwing is eind december 2011 gepland. Het in gebruik nemen van het gehele complex zal begin 2012 plaatsvinden.

eerste steen gbm 2