IPD vergroot transparantie met 1e openbare publicatie van jaarverslag

Persbericht van IPD Nederland BV

Londen, 24 juni 2011: IPD publiceert vandaag het jaarverslag, inclusief de financiële resultaten voor het jaar tot 31 december 2010. Dit is de eerste openbare publicatie van het bedrijf, waarin de financiële en strategische situatie wordt beschreven.

Rupert Nabarro, voorzitter van IPD: "Bij IPD willen wij voor transparantie in de vastgoedmarkt zorgen. Wij publiceren dit rapport om onze klanten, medewerkers, aandeelhouders en andere belanghebbenden meer inzicht te bieden in de zakelijke activiteiten, resultaten en strategie van IPD, maar blijven tegelijkertijd veel waarde hechten aan onze private, niet-beursgenoteerde status. De bedrijven in de sector vertrouwen ons hun gegevens toe en dit rapport helpt IPD dat vertrouwen te rechtvaardigen."

Laurent Ternisien, group managing director: "Het verslag benadrukt onze groeiende wereldwijde dekking. Die vertegenwoordigt nu een kwart van al het commerciële vastgoed wereldwijd. Verder benadrukt het verslag onze wil naar onze klanten te luisteren en aan hen te leveren, evenals onze bijdrage aan innovatief leiderschap van wereldklasse."

Alasdair Evans, group finance director maakte de financiële resultaten bekend: "In november 2010 stemden onze aandeelhouders massaal voor voortzetting voor nog eens vijf jaar; onze eigendomsstructuur waarborgt dat de belangen van IPD in lijn zijn met die van onze klanten, die profiteren van het goede bedrijfsresultaat van IPD.

In 2010 noteerde IPD een winst vóór belasting van (tt) 2,7 miljoen, een stijging van 30,6% ten opzichte van 2009, en een omzet van (tt) 27,3 miljoen, een stijging van 4,6%. Dit resulteerde in een winstmarge van 9,9%, een stijging van 7,9% ten opzichte van 2009. We hebben in de loop van het jaar ook aanzienlijk in technologie (zoals de nieuwe online rapportageportal) en mensen geïnvesteerd, aangezien IPD een belangrijke trainer van analisten voor de vastgoedsector is."




Razende Robot Reporter