TenneT


Mart van der Meijden hoogleraar aan TU Delft

Mart van der Meijden hoogleraar TU Delft 30-06-2011 Mart van der Meijden, innovatiemanager bij TenneT, is door het College van Bestuur van de Technische Universiteit in Delft benoemd tot deeltijdhoogleraar Large Scale Sustainable Power Systems bij de groep Electrical Sustainable Energy van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica.

De ontwikkeling van een interne Europese energiemarkt en de transitie naar een duurzame energievoorziening stellen steeds zwaardere eisen aan het elektriciteitstransportnet. Mart van der Meijden gaat in Delft leiding geven aan (internationaal) wetenschappelijk onderzoek, gericht op het op grote schaal betrouwbaar integreren van duurzame bronnen in het Europese elektriciteitssysteem. Daarbij speelt de ontwikkeling van intelligente netten met nieuwe technologieën, ICT, netarchitectuur en bedrijfsvoering een belangrijke rol.

Van der Meijden was eerder nauw betrokken bij de Taskforce Intelligente Netten. De leerstoel sluit uitstekend aan bij zijn werkzaamheden bij TenneT als innovatiemanager en de ontwikkeling van de lange termijn visie van TenneT op het nationale en internationale hoogspanningsnetwerk, zoals deze is beschreven in de Visie2030.

Het hoogleraarschap past in de ambitie van TenneT om de samenwerking met onderwijs en wetenschap te versterken, omdat de wereld toenemend uitdagend wordt en om talentvolle nieuwe medewerkers aan zich te binden. Een ander voorbeeld is het opleidingstraject Power Minor, waarin studenten Elektrotechniek van de Haagse Hogeschool, de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Hogeschool Windesheim in Zwolle kennismaken met de energiesector.