Gemeente Drechterland

28-6-2011
Enquête

Hoe goed presteert de gemeente Drechterland op haar taken als dienstverlener?

De gemeente Drechterland vraagt 1500 inwoners, bedrijven en instelling hun mening te geven over de taken van de gemeente. Om dit in kaart te brengen wordt dit jaar een bestuurskrachtonderzoek uitgevoerd. De resultaten hiervan zijn belangrijk, omdat de gemeente Drechterland streeft naar een goed woon- en leefklimaat voor haar inwoners.

Het onderzoek Een bestuurskrachtonderzoek laat zien hoe wij onze taken uitvoeren en of wij onze doelstellingen behalen. Het onderzoek helpt om de opgaven in beeld te brengen waar we voor staan en het laat zien of wij toegerust zijn om die opgaven aan te kunnen. Daarnaast helpt het onderzoek om de verbindingen met onze externe partners, de gemeenten in de regio en maatschappelijke instellingen te evalueren. Om te kunnen leren en bepaalde taken te kunnen verbeteren, is inzicht in het eigen functioneren onontbeerlijk. Het bestuurskrachtonderzoek is een goed instrument om dit te meten.

Enquête
In de maanden juni en juli 2011 zullen er 1500 enquêtes worden verstuurd. 1300 enquêtes naar willekeurige inwoners van de gemeente, 100 naar willekeurige instellingen en 100 naar willekeurige bedrijven. In de enquête wordt gevraagd naar de mening over en ervaring met de gemeente Drechterland. De gegevens die hieruit komen zullen ook weer verwerkt worden in het eindrapport.