Talis


De Hessenberg wint Architectuurprijs Nijmegen 2011

De Architectuurprijs Nijmegen 2011 is afgelopen vrijdag 24 juni toegekend aan het project De Hessenberg.

Het project is ontwikkeld in opdracht van de ontwikkelingscombinatie Hessenberg vof bestaande uit Heijmans Vastgoed en Hendriks Bouw en Ontwikkeling. De architecten zijn Biq stadsontwerp en awg architecten in samenwerking met Saarberg Van der Scheer en Partners. Talis verhuurt 140 woningen in De Hessenberg.

De Architectuurprijs Nijmegen werd dit jaar voor de derde keer door het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) in opdracht van de gemeente Nijmegen georganiseerd. De prijs wordt jaarlijks aan de vooravond van de Dag van de Architectuur uitgereikt aan de architect en opdrachtgever van een in het voorafgaande jaar gerealiseerd project.

De vakjury was unaniem in haar oordeel over De Hessenberg. Zij vinden De Hessenberg `een sterk statement in het stadssilhouet'. De verschillende bouwstijlen binnen het project verwijzen naar Nijmegen als monumentenstad en als wederopbouwstad. Ook waardeert de jury de bijzondere wijze waarop dit project in samenspraak met alle partijen tot stand is gekomen.

Naast De Hessenberg zijn nog negentien projecten ingezonden voor de prijs. Al deze ingezonden projecten zijn opgenomen in een brochure die voor EUR 3,- verkrijgbaar is in het Architectuur Centrum Nijmegen aan de Ridderstraat 27 (voorzijde De Lindenberg).