Action kiest met 3i voor versnelde internationale groei

Persbericht van Huijskens Communications

Zwaagdijk-Oost, donderdag 30 juni 2011
Het investeringsfonds 3i en fondsen beheerd door 3i nemen een meerderheidsaandeel in de Nederlandse winkelketen Action om de internationale groei van het bedrijf te steunen.

Action is één van Nederlands toonaangevende retailers met een unieke winkelformule die zich kenmerkt door de slogan "Verrassend volledig, verbazend voordelig". De naam, de formule, de specifieke bedrijfscultuur en de efficiënte werkwijze van Action blijven behouden.

Action is sinds de oprichting in 1993 uitgegroeid tot een zeer succesvolle onderneming met ruim 250 winkels in de Benelux en Duitsland. Action heeft ruim 7.000 werknemers. Verder bouwend op het succes van de afgelopen jaren wil Action versneld doorgroeien in Nederland, België, Duitsland en andere landen. Deze plannen vragen om verdere uitbreiding van het management en aanzienlijke investeringen. 3i zal Action in staat stellen haar ambities versneld te realiseren. De uitgebreide Europese retail-kennis van 3i is daarbij van grote toegevoegde waarde.

Ronald van der Mark zal toetreden als voorzitter van het directieteam van Action. Van der Mark was onder meer lid van de Raad van Bestuur van Maxeda. Hij beschikt over uitgebreide operationele en financiële retailervaring. De Ondernemingsraad van Action en de vakbonden zijn inmiddels geconsulteerd met betrekking tot de transactie. De transactie zal worden voorgelegd aan de Europese mededingingsautoriteit om goedkeuring te verkrijgen.
De oprichters van Action verwelkomen 3i als nieuwe aandeelhouder: "De Action formule heeft in Nederland en het buitenland volop kansen. Wij weten dat de vraag bij de consumenten er is. Om die kansen te benutten, is verdere versnelde groei gewenst. 3i zal Action hierbij ondersteunen. Dat is goed nieuws voor onze klanten en onze medewerkers. Steeds meer consumenten zullen straks ook elders de Action formule kunnen ervaren. Ook zij zullen straks beleven dat shoppen naast leuk ook verrassend en voordelig kan zijn. Bij ons kun je steeds leuke, nieuwe dingen vinden en nog lekker goedkoop ook. Dat is en blijft ons doel."

Menno Antal van 3i: "Wij zijn zeer onder de indruk van de prestatie die de oprichters van Action hebben neergezet. Action is onder hun leiding uitgegroeid tot een van de absolute toonaangevende retail formules in de Benelux. We verheugen ons op de komende fase waarin we nauw met hen zullen samenwerken om de bedrijfscultuur binnen Action voort te zetten. De voortdurende groei van Action bewijst hun succes. Wij willen Action helpen door te groeien met nieuwe winkels in Nederland, België en Duitsland. 3i is aanwezig in deze en andere markten. We zullen onze kennis, ervaring en netwerk in Europa en de rest van de wereld inzetten om Action te ondersteunen. 3i is zeer enthousiast over deze investering."
Ronald van der Mark: "Action heeft een fantastische formule die de verwachtingen van haar klanten iedere keer weet te overtreffen met een zeer voordelig en verrassend assortiment. Ik zie er naar uit om samen met 3i en alle medewerkers van Action, die verantwoordelijk zijn voor het grote succes, Action verder te professionaliseren en versneld te laten groeien in binnen- en buitenland. Met elkaar zullen we in staat zijn in te spelen op de mogelijkheden en ontwikkelingen in de groeiende markt in Europa waarin een consolidatieslag plaats vindt."

Over Action

Action, met de slogan,'verrassend volledig, verbazend voordelig', heeft ruim 250 filialen in Nederland, België en Duitsland. Het distributiecentrum en het hoofdkantoor zijn gevestigd in Zwaagdijk-Oost (Noord-Holland). Action is opgericht in 1993.
Het sterk wisselende assortiment is breed en ondiep en loopt uiteen van huishoud, kantoorartikelen, cosmetica, food, speelgoed, textiel, glas, porselein en aardewerk, seizoen, decoratief en doe-het-zelf. Wekelijks komen in onze winkels zo'n 100 tot 150 nieuwe artikelen binnen. Grootschalige inkoop, een optimale distributie en een kostenbewuste bedrijfscultuur zorgen voor lage consumentenprijzen. Het snel wisselende artikelpakket in combinatie met een uitgekiend vast assortiment en lage prijzen, zorgt voor een grote binding met de consument. Fun, prijs en kwaliteit maakt dat vele consumenten Action meerdere keren per week bezoeken.
In logistiek opzicht werkt de formule van Action als een supermarktketen, met distributie vanuit het distributiecentrum naar de winkels toe. Onze filialen worden dagelijks bevoorraad.

Zie ook: www.action.nl

Over 3i

3i loopt internationaal voorop als verstrekker van private equity. Onze focus ligt op private equity, infrastructuur en debt-management. We investeren in geheel Europa, Azië en Noord en Zuid Amerika. Ons concurrentievoordeel wordt gecreëerd door ons internationale netwerk en de kracht en breedte van onze zakelijke relaties. Deze ondersteunen de waarde die we weten te realiseren voor onze portefeuille, aandeelhouders en fondsbeleggers. De lange historie van 3i in Nederland en België wordt gekenmerkt en onderstreept door de aanwezigheid van ons kantoor in Amsterdam. De afgelopen jaren werd door 3i voor meer dan Euro 1 miljard geïnvesteerd in een breed scala aan ondernemingen in de Benelux.
Zie ook: www.3i.com




Razende Robot Reporter