Uitgeverij Unieboek het Spectrum


Hans Janssen nieuwe algemeen directeur uitgeverij TerraLannoo bv

Donderdag 30 juni 2011

De Uitgeverij Lannoo Groep heeft Hans Janssen benoemd als algemeen directeur van TerraLannoo in Arnhem per 1 augustus. Hans Janssen is algemeen directeur van Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum in Houten en zal na zijn benoeming beide bedrijven gaan leiden.

TerraLannoo en Unieboek | Het Spectrum behoren tot de Nederlandse divisie LannooMeulenhoff bv. De uitgeverijen behouden hun eigen identiteit en structuur, maar zullen daar waar mogelijk gebruik maken van elkaars expertise.

TerraLannoo is een belangrijke non fictie uitgever op het Nederlands taalgebied en is met name bekend door haar prachtige uitgaven op het gebied van interieur, tuinieren en culinair. Op de cadeauboekenmarkt is de uitgeverij een top 3 speler.

TerraLannoo werd in 1999 overgenomen door Lannoo in Tielt (B) en distribueert Michelin en alle Lannoo fondsen in Nederland.

In de tweede helft van dit jaar verhuist de uitgeverij naar Houten en gaat gebruik maken van de faciliteiten op de Papiermolen 14-24. Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum is reeds in dit pand gevestigd. Door een heroriëntering op de toekomst en scherpere focus op aantal en soorten uitgaven, zal deze verhuizing gepaard gaan met een verlies van 8 arbeidsplaatsen.