Gemeente Kaag en Braassem

Veteranendag Kaag en Braassem
veteranen

Op vrijdagmiddag 24 juni werd voor de derde keer de jaarlijkse Veteranendag van Kaag en Braassem georganiseerd. Zoân zeventig gasten woonden de plaatselijke viering bij. Aan het begin van de middag heette loco-burgemeester Ton van Velzen de veteranen welkom met een speech.

Mijns inziens een belangrijke dagâ, zo sprak Van Velzen. Hij vond het dan ook âmooi om te zien dat het bezoekersaantal van de Nederlandse Veteranendag, maar ook van de viering in Kaag en Braassem, de afgelopen jaren fors was gestegenâ. Na een korte opsomming van de activiteiten die de Nederlandse Veteranendag in Den Haag tot een spektakel maakten, moest geconcludeerd worden dat Kaag en Braassem ietwat bescheidener uitpakte. âAl moet u het met mij doen in plaats van Prins Willem Alexander, toch vinden we de Veteranendag hier niet minder belangrijkâ, aldus loco-burgemeester Van Velzen.

Vervolgens werd het een minuut stil. Men liet de gedachten uitgaan naar de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden, maar ook naar de militairen die op dit moment deelnemen aan verschillende missies.

Na de minuut stilte werd uit volle borst het volkslied gezongen. Onder het genot van een drankje en een chinese rijsttafel werd vervolgens nog tot een uurtje of 8 nagepraat.

Â