Landelijke Studenten Vakbond


LSVb: "Scholieren en universiteiten moeten samen tot goede studiekeuze komen"

UTRECHT, De Landelijke Studentenvakbond wil dat studenten op de juiste opleiding terecht komen. Om de juiste student op de juiste plek te krijgen, pleit de LSVb voor Matching. Studenten en Universiteiten maken dan kennis met elkaar, voordat de studie daadwerkelijk begint.

Matching betekent dat er voorafgaand aan de studie een gesprek plaatsvindt tussen de aankomend student en iemand van de beoogde opleiding. Hier wordt gesproken over de motivatie van de student, maar ook over wat deze van de vakken, de studie en de universiteit mag verwachten. "Als student en universiteit samen de juiste opleiding vinden, zijn beiden daarmee geholpen", zegt Pascal ten Have, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond, "de universiteit heeft dan een gemotiveerde student en de student weet waar hij of zij aan begint."

Doordat studenten en universiteiten samen vertrouwen hebben in de studiekeuze, zijn studenten gemotiveerder en zal de studieuitval omlaag gaan.

"Een extra voordeel van matchingsgesprekken is dat het ook mogelijk is studenten te verwijzen naar een opleiding die beter bij ze past. Studenten hebben het recht om zelf een opleiding te kiezen en met matchingsgesprekken geven de universiteiten daarvoor de ruimte.", aldus ten Have.