Politie Gelderland-Zuid

Drie auto's betrokken bij aanrijding

Groesbeek, 30-06-2011 o Bij een aanrijding op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek raakten woensdagavond 29 juni rond 18.40 uur twee mensen gewond. Een derde bestuurder kwam met de schrik vrij. Bij de botsing waren drie auto's betrokken.

De bestuurder van een personenauto die op de Zevenheuvelenweg richting Berg en Dal reed en linksaf de Derde Baan op wilde rijden kwam daarbij te ver of te vroeg op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. De bestuurder van een auto die aan kwam rijden vanuit de richting Berg en Dal kon de afslaande automobilist niet meer ontwijken en botste tegen hem aan. Als gevolg hiervan botste ook een uit de richting Groesbeek komende auto op de twee andere auto's.

De bestuurder van de auto die af wilde slaan is door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Het betreft een man van 37 jaar uit Gennep. Hij is met licht letsel naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen overgebracht. Omdat te hulp geschoten omstanders alcohol bij hem roken is in het ziekenhuis bloed van de man afgenomen. Na onderzoek in het ziekenhuis werd de man daar weer ontslagen. Hierop is hij direct door de politie aangehouden omdat hij nog 14 dagen hechtenis had openstaan voor twee boetes.

De bestuurder van de auto die uit de richting Berg en Dal kwam, een 67-jarige vrouw uit Mook, is overgebracht naar het Canisius-Wilhelminaziekenhuis in Nijmegen. Zij heeft diverse kneuzingen opgelopen.

De bestuurder van de achteropkomende auto had geen letsel. Hij heeft een getuigeverklaring afgelegd.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft op de plaats van de aanrijding onderozek gedaan. Of de bestuurder van de afslaande auto alcohol heeft gebruikt moet blijken uit het afgenomen bloed.

(00)

Laatst gewijzigd 30-06-2011 13:00 | © Regio Gelderland-Zuid |