Politie Groningen

Compositietekeningen van overvallers op echtpaar in woning

Politie vraagt mensen die de overvallers van de compositietekeningen herkennen te bellen

Termunterzijl , 30-06-2011 o De Regiopolitie Groningen doet nog steeds onderzoek naar de overval op een echtpaar in hun woning in Termunterzijl. Er zijn ondertussen tekeningen van twee overvallers gemaakt. De politie vraagt mensen die deze mannen op de compositietekening menen te herkennen te bellen met de politie.

De Regiopolitie Groningen doet nog steeds onderzoek naar de overval op een echtpaar in hun woning in Termunterzijl. Er zijn ondertussen tekeningen van twee overvallers gemaakt. De politie vraagt mensen die deze mannen op de compositietekening menen te herkennen te bellen met de politie.

Wat was er gebeurd?

Op zaterdagavond 9 april 2011 werd kort voor middernacht een echtpaar uit Termunterzijl in hun woning overvallen. Zij beheren de camping Zeestrand. Nadat was aangebeld deed de mannelijke bewoner de deur open. In eerste instantie werd naar een adres gevraagd, maar al snel werd hij bedreigd met een wapen en stonden er meerdere mannen voor zijn neus. Er ontstond een worsteling, zowel de man als de vrouw werd geslagen. Het echtpaar verzette zich en uiteindelijk gingen de mannen er vandoor. De mannelijke bewoner is met een verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Signalementen:

De politie beschikt van vier jonge overvallers over de volgende signalementen:

Dader 1

Was een donkerbruin/zwart gekleurde man; ongeveer 1,85 m ca. 24 jaar oud; dreigde met een pistool en was gekleed in een donkere groene of blauwe gladde stevige driekwart jas; muts en/of een capuchon met vermoedelijk een nepbontkraag. Hij sprak goed Nederlands met licht Antilliaanse accent (zie compositietekening)

Dader 2

Een blanke man; vrij grote ogen; kort lichtgekleurd haar; kleiner dan dader 1 (zie compositietekening)

Dader 3

Was een jongeman (huidskleur onbekend) slank postuur; lengte ongeveer
1,80 m; was gekleed in een lichtgekleurde langs het lichaam hangende (wapper-) kleren. Hij droeg een opvallend masker (zie tekening).

Dader 4

Was een man (huidskleur onbekend) met een zwart doekje voor zijn gezicht; wat forser als de man met masker; geen smal hoofd; kleiner dan dader 1.

(Eén van deze vier daders had een lengte van ongeveer 1.70 m en was gekleed in een rood t-shirt, blouse of jekkie en een grijze jogging- of trainingsbroek)

Compositietekening

Rechercheurs hebben op basis van informatie en onderzoekgegevens compositietekeningen laten maken van twee van de daders. Ook werd een schets gemaakt van het masker wat een van de daders tijdens de overval droeg De politie vraagt of iemand de daarop afgebeelde personen en het masker, in combinatie met het gepleegde feit, misschien herkend. Ook als u niet helemaal zeker bent, maar wel een vermoeden heeft, is uw informatie van harte welkom.

Verdachte voertuigen

Op de parkeerplaats aan Diekstok, (vlakbij de camping waar vroeger de visafslag stond) werd ten tijde van overval een onbekende donkerkleurige auto gezien. Ook in de berm en op een inrit bij de bocht van de Schepperbuurt (nabij het Liesbethpad) werden rond het tijdstip van de overval twee onbekende autos gezien.

Uw informatie

De politie wil graag in contact komen met iedereen die de overvallers van de compositietekeningen menen te herkennen (en/of in combinatie met het masker en de verdachte voertuigen). Dit kan bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via de Criminele Inlichtingen Eenheid 06-44923562 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis).

110630 ComPo 1

Compositietekening dader 1

110630 ComPo 2

Compositietekening dader 2

110630 Masker overval

tekening masker