CDA


Nieuws
Kick Off Werkgroep Europa Gelderland
woensdag 29 juni 2011

In de nieuwsbrief van april is gemeld dat de Werkgroep Europa Gelderland wordt opgericht. Het CDA wil Europa binnen onze partij meer onderwerp van debat maken, zodat een breed gedragen visie op Europa kan worden ontwikkeld. Hiertoe is er een landelijke werkgroep Europa ingesteld.

In een aantal provincies is er al een Werkgroep Europa. In Gelderland ben ik samen met Sandra van der Weide (CDJA) druk bezig met het oprichten van de Werkgroep Europa Gelderland. Het doel van Werkgroep Europa Gelderland is om het debat over Europa op lokale niveau te bevorderen. In deze commissie kunt u met regelmaat met andere leden discussiëren over Europese-discussiestukken van de landelijke werkgroep, en u kunt uw eigen onderwerpen aandragen. Uw inbreng wordt gebruikt om het landelijke Europa manifest 2012 op te stellen en om het landelijke werkgroep Europa te voorzien van thema's die spelen binnen Gelderland.

Op maandagavond 5 september is de kick off van de Werkgroep Europa in Gelderland. Bij deze bijeenkomst spreken onder
anderen Europarlementariër Corien Wortmann en de voorzitter van de Werkgroep Europa de heer Winand Quaedvlieg.

In augustus wordt de uitnodiging met het programma en locatiegegevens verstuurd aan de CDA-leden die zich aangemeld hebben voor de werkgroep.Â

Wilt u ook meedenken en meepraten over Europa en/of op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de Werkgroep Europa in Gelderland, dan kunt u zich aanmelden via petravandenborn@gmail.com. Ook voor vragen kunt u bij mij terecht!

CDA Statenlid Petra van den Born
Woordvoerder Financiën en Europa