Gemeente Lopik

Intentieverklaring Regionale Samenwerking Sociale Zekerheid ondertekend

ondertekening intentieverklaring 28-06-2011

De wethouders Sociale Zaken van de Lekstroomgemeenten (Houten, Lopik, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein) hebben op 28 juni 2011 hun handtekening gezet onder de intentieverklaring `regionale samenwerking sociale zekerheid'. Hiermee is het startschot gegeven voor het onderzoek naar de samenwerkingsmogelijkheden op het terrein van de sociale zekerheid.

Er zijn grote landelijke veranderingen op komst op het terrein van de sociale zekerheid. Deze veranderingen gaan gepaard met bezuinigingen en het overhevelen van taken naar gemeenten. Dat is de belangrijkste reden dat de gemeenten de mogelijkheden van samenwerken verder willen onderzoeken.

Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag op welke manier de regionale samenwerking op het gebied van de sociale zekerheid het beste vorm kan krijgen. Daarbij worden verschillende alternatieven onderzocht. De meest haalbare samenwerkingsvorm zal worden uitgewerkt in een schetsontwerp. Eind 2011 zijn de resultaten van dit onderzoek bekend. Daarna volgt besluitvorming door de afzonderlijke gemeenteraden van de betrokken gemeenten.

Voor de medewerkers van de betrokken gemeenten wordt in de tweede helft van augustus een informatiebijeenkomst over het onderzoek georganiseerd.