Gemeente Leudal


Nieuws

Waterdag voor mensen met een verstandelijke beperking

Unieke samenwerking tijdens de eerste editie van de SGL waterdag voor mensen met een verstandelijke beperking.

Een unieke samenwerking tussen verschillende zorginstellingen en het gemeentelijk samenwerkingsverband Iedereen Kan Sporten hebben ertoe geleid dat afgelopen zaterdag ruim 150 cliënten en begeleiders hebben genoten van het water, het eten en toch nog een beetje zon.

SGL organiseert dit jaar al voor de zevende maal de SGL waterdagen voor mensen met een lichamelijke beperking. Op zaterdag 18 juni heeft de eerste SGL waterdag voor mensen met een verstandelijke beperking plaatsgevonden.

De samenwerking

Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg organiseert 3 maal per jaar een overlegtafel met de zorginstellingen in Midden-Limburg om te komen tot een intensievere (onderlinge) samenwerking.

Vanuit dit overleg is een eerste samenwerking ontstaan tussen 6 partijen in Midden-Limburg, te weten Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL), Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg (PSW), Elivagar uit Roggel (Zonnehuizen), Stichting Daelzicht uit Heel, Stichting Pergamijn uit Echt-Susteren en uiteraard Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg (IKS). Deze 6 partijen hebben hun handen ineengeslagen om gezamenlijk de SGL waterdag voor mensen met een verstandelijke beperking tot een groot succes te maken.

Waterdag voor mensen met een verstandelijke beperking