VU medisch centrum


Comfort staat voorop in nieuwe polikliniek

30 juni 2011

Ineke van der Jagt en Yvette Schotsman in de nieuwe poli sneldiagnostiek. Foto: Mark van den Brink De nieuwbouw voor de polikliniek sneldiagnostiek oncologie nadert zijn voltooiing. Het nieuwe serviceconcept begint een duidelijk gezicht te krijgen. Werkplekmanagers Ineke van der Jagt en Yvette Schotsman benadrukken dat
- naast cure en care - comfort een grote rol speelt: "Lichtinval, kleurgebruik en reductie van geur en geluid veraangenamen het verblijf en kunnen een positief effect hebben op het herstel en welbevinden van de patiënt." Er wordt veel rekening gehouden met de wensen van de patiënt. Van der Jagt: "Patiënten kunnen straks, tegen een vriendelijke prijs, eten en drinken krijgen bij de foodbar. Er zijn bijvoorbeeld zachte broodjes en geen sterk geurende producten.

Men kan onder meer gebruikmaken van lifestylekamers, relaxfauteuils en een fraai aangelegde daktuin." Daarnaast krijgt elk dagbehandelingsbed in de nieuwe polikliniek een touchscreen met tv, radio, muziek, films én internet. Via deze schermen, maar ook met behulp van een eigen informatiecentrum krijgen de patiënten informatie op maat aangeboden.

De nieuwe polikliniek wordt 28 september officieel geopend, maar al op 12 september in gebruik genomen.

Annemarie Burgers
bron: Origineel