Gemeente Haaren


Reactie Burgemeester op inzet na stormschade

Buitendienst ruimt op

Beste mensen, inwoners van onze gemeente Haaren,

Ook delen van onze gemeente kregen op dinsdagavond 28 juni de volle laag van het noodweer. In korte tijd was er op verschillende plekken sprake van een aanzienlijke wateroverlast en van omgewaaide of afgebroken bomen. Woningen, schuren, stallen, auto's en wegen liepen schade op. Maar het ergste is het voor de mensen die persoonlijk getroffen werden door het noodweer. De schade is aanzienlijk en levert voor betrokkenen veel narigheid en last op. Ik leef mee met allen die op wat voor manier dan ook getroffen zijn door dit voor ons land zo uitzonderlijke natuurgeweld.

Gelukkig konden we rekenen op hulp van onze mensen. Speciale dank wil ik uitspreken naar de mannen van onze buitendienst en onze brandweer. Vanaf de start van het noodweer, stroomden bij hen de meldingen van overlast en de vraag om hulp binnen. Met man en macht zijn zij tot half vier 's nachts bezig geweest om water weg te pompen, bomen weg te halen, wegen weer begaanbaar te maken en ervoor te zorgen dat iedereen zich weer zo veilig mogelijk in- en buitenshuis kon begeven. Natuurlijk lukte het niet om dezelfde nacht alle sporen weg te werken, daarvoor zijn teveel vernielingen aangericht. Vroeg in de woensdagmorgen zijn zij weer met volle kracht aan de slag gegaan. Bijzonder dank ook aan de gemeente Oisterwijk voor de inzet van hun werkploegen. Het zal nog wel even duren voordat alles weer volledig is opgeruimd en opgelapt, maar een woord van dank voor hun buitengewoon grote inzet is nu al zeker op zijn plaats: jongens, bedankt!

Daarnaast wil ik de inwoners bedanken voor de hulp die ze elkaar gegeven hebben. De saamhorigheid was groot. De dorpen hebben hun kracht laten zien: in een kleine gemeenschap is het de gewoonste zaak van de wereld dat je elkaar helpt. Hulde daarvoor.

Frans Ronnes
burgemeester