Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 30 juni

Noord-Holland Noord, 30-06-2011 o 13.00 uur

Auto in brand

Alkmaar, donderdag 30 juni

Op donderdagmorgen omstreeks 01.25 uur bleek een personenauto in brand te staan op de Amalia van Solmsstraat in Alkmaar. Volgens de melder brandde de auto aan de voorzijde en lagen er mogelijk brandende kranten onder de auto. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand, maar kwam vooralsnog geen restanten van brandend materiaal tegen.

De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke brandsoorzaak.

Man beroofd van BlackBerry

Alkmaar, woensdag 29 juni

Op woensdagavond omstreeks 23.00 uur werd een 22-jarige man uit Alkmaar beroofd op de Van Ostadelaan in zijn woonplaats. De man had een tweedehands BlackBerry gekocht. Hierop kreeg hij een bericht van een meisje die met hem af wilde spreken. De afspraak vond woensdagavond plaats. Toen het slachtoffer en het 15-jarige uit Alkmaar afkomstige meisje in de auto van het slachtoffer zaten te praten, werd plotseling het bestuurdersportier opengetrokken. Buiten stonden drie mannen die zijn BlackBerry opeisten. Nadat de man de telefoon had afgegeven vertrokken de mannen en het meisje in een auto.

Op basis van het opgegeven kenteken konden de drie mannen (18 en 19 jaar oud en afkomstig uit Alkmaar en een 20-jarige Heerhugowaarder) en het meisje worden aangehouden. Een van de verdachten verklaarde de oorspronkelijke eigenaar van de telefoon te zijn. Het apparaat was van hem gestolen. Door een bericht te pingen hadden zij de nieuwe eigenaar/gebruiker getraceerd. Het slachtoffer is aangehouden voor mogelijke heling.

Pepperspray

Middenmeer, donderdag 30 juni

Op donderdagmorgen omstreeks 00.30 uur werd op de Flevoweg in Middenmeer een 24-jarige man uit Middenmeer in een personenauto gecontroleerd. De jongen bleek een busje met pepperspray bij zich te hebben. Bovendien lag in de cabine een stalen pijp (onderdeel van een krik) binnen handbereik.

De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 345 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna vijf maal het voor hem geldende maximum. De man bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs was bij een eerdere drankzaak al ongeldig verklaard. Ook bleek de auto onverzekerd te zijn.

Bij controle trof de politie bovendien stukken koperen bliksemafleider en een betonschaar aan. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het koper.

Verwarde man

Bergen, woensdag 29 juni

Op woensdagmiddag hield de politie een 47-jarige man uit Bergen aan wegens bedreiging. De politie had een melding gekregen dat de man in een tuin van een woning aan de Jaap Weijlandweg stond en de bewoners met de dood bedreigde. Het was de derde melding over de man. Volgens de eerste melding stond de man te schreeuwen in het centrum van Bergen, terwijl de tweede melding erover ging dat de man naakt op een fiets zou rijden met een koelkast op de bagagedrager.

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De behandeling van het incident richt zich met name op hulpverlening.

Aanrijding met letsel

Limmen, woensdag 29 juni

Op woensdagmiddag omstreeks 18.00 uur vond er op de Westerweg in Limmen een eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij een 40-jarige vrouw uit Limmen gewond raakte. De vrouw reed op een snorfiets. Naast haar reed haar zoon op een fiets. Plotseling raakte het hengsel van een tas die de zoon bij zich had verstrikt om het stuur van de snorfiets. Hierdoor kwamen beiden ten val. De vrouw liep daarbij letsel op. Zij werd per ambulance voor behandeling overgebracht naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk.

Alcoholcontrole

Den Burg, woensdag 29 juni

Op woensdagavond omstreeks 20.30 uur controleerde de politie op de Distelvlinder in Den Burg een 69-jarige vrouw uit De Cocksdorp in een personenauto. De vrouw had alcohol gebruikt. Zij bleek echter niet in staat om een ademanalyse te doen. Daarom werd van haar bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren.

Hoorn, donderdag 30 juni

Op donderdagmorgen omstreeks 01.40 uur controleerde de politie op de Berkhouterweg in Hoorn een 23-jarige man uit Hoorn in een personenauto. De man had alcohol gedronken. Hij blies 285 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim drie maal het voor hem geldende maximum. Bij controle bleek hij in februari 2011 ook al gecontroleerd te zijn. Toen blies hij 470 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Openbare dronkenschap

Grootebroek, woensdag 29 juni

Op woensdagavond om 23.30 uur kreeg de politie een melding dat twee dronken vrouwen van een scooter waren gevallen op de Overstort in Grootebroek. Ter plaatse bleek het om twee vrouwen te gaan van 31 en 32 jaar oud uit Polen. Beide vrouwen waren vreselijk dronken en konden niet meer op hun benen blijven staan. Omdat niet aangetoond kon worden dat een van de vrouwen daadwerkelijk hadden gereden, kregen zij een bekeuring wegens openbare dronkenschap.

Snelheidscontrole

Stompetoren, woensdag 29 juni

Op woensdagavond controleerde de politie op snelheid op de Noordervaart in Stompetoren. Tussen 18.40 en 22.20 uur passeerden 829 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er 245 sneller dan de toegestane 50 km per uur (30%). De hoogst gemeten snelheid voor een vrachtauto bedroeg 85 km per uur. De snelste personenauto reed 134 km per uur. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Man valt van ladder

Oudeschild, donderdag 30 juni

Op donderdagmorgen omstreeks 11.00 uur raakte een 54-jarige man uit De Koog gewond bij werkzaamheden op de Haven in Oudeschild. De man was aan het werk op een ladder. Toe de ladder plotseling weggleed, kwam het slachtoffer met zijn arm op een bouwhek terecht. Hierbij liep hij een grote vleeswond op. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. De Arbeidsinspectie wordt in kennis gesteld.