Gemeente Tiel


Tiel klaar voor Realtime Parkeren

Vanaf 1 augustus 2011 kunnen bezoekers van de binnenstad bij alle parkeerautomaten in het centrum van Tiel betalen met een mobiele telefoon, het zogenaamde 'Realtime Parking'. Dit was al mogelijk op de Waalkade. Zo wordt achteraf betaald parkeren op alle betaalde parkeerplaatsen in de binnenstad mogelijk.

Op alle parkeerautomaten wordt de zonecode van dat gebied aangegeven om via Parkline, Parkmobile of Yellowbrick te betalen. Hiervoor moet menzich bij één van deze organisaties aanmelden. Wel moet rekening gehouden worden met de maximale parkeerduur, op sommige parkeerplaatsen mag maar een bepaalde tijd geparkeerd worden.

Uitrit parkeerterrein Taluud bijna gereed

Als alles volgens planning verloopt, is in de loop van volgende week de nieuwe uitrit van parkeerterrein Taluud gereed. Dit betekent dat de inrit van het Taluud bij de Rabobank is en de uitrit aan de kant van Voor de Kijkuit. Tot 1 augustus 2011 is parkeren op het Taluud nog gratis, per 1 augustus 2011 wordt betaald parkeren ingevoerd. Achteraf betalen is hier dus ook mogelijk via de mobiele telefoon. Het tarief bedraagt EUR 0,50 per uur of EUR 3,00 voor een dagkaart.